Beszállítók Szaporodnak a járműipari állások Lentiben

Szaporodnak a járműipari állások Lentiben

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.09.06 08:26

Szaporodnak a járműipari állások Lentiben

Fél év alatt száz fővel bővíti a dolgozói létszámot a prémium kategóriás gépjárművekbe belső kárpitot gyártó német tulajdonú Prevent Premium & Interior Kft. Közben a befejezéshez közeledik a szintén új munkahelyeket teremtő bővítés a Log Valve Kft.-nél.

Hirdetés

A városban évtizedekig működő ruhagyár a többszöri profil- és tulajdonosváltást követően sem zárt be. Jelenleg a Magyarországon harminc éve jelen lévő autóipari beszállító, a Prevent Kft. működteti. A cég lehetőséget látott a nagy könnyűipari múlttal rendelkező településben, illetve az itteni munkaerőben. Emellett a térség, a város fekvése logisztikai előnyökkel is jár - írja a Zalai Hírlap Online.

Az Audi Q7 számára is Lentiben készülnek az üléskárpitok

A Prevent Kft. hazánkban Körmenden, Nagykanizsán és Lentiben rendelkezik telephellyel, összesen 345 főt foglalkoztat, ebből Lentiben több mint százat - utóbbi létszámot fél év alatt 100 fővel bővítenék. Elsősorban varrómunkásokat várnak, a régi, szakképzett munkaerőt szeretnék visszacsábítani a céghez. Szaktudás nélküliek is jelentkezhetnek, a betanítást képzett szakemberek segítségével biztosítják számukra.

Hamarosan befejeződik a Log Valve Kft. csarnokbővítése, a beruházás szintén munkahely-gyarapodást jelent. A cégnél jelenleg 65-en dolgoznak, a beruházással 20-30 fős létszámnövekedés várható. Az új munkahelyekre főként forgácsolókat várnak Lentiből és a környékről. Fiatalok jelentkezésére is számítanak, számukra biztosítják a szükséges szakmai képzést, átképzést és anyagi támogatást arra az időre, amíg eljutnak az önálló munkavégzésig.

– Városunknak minden egyes munkahely több szempontból is fontos – nyilatkozta Horváth László, Lenti polgármestere a lapnak. – A Lentiben működő cégek túlnyomó része a recesszió időszakában sem zárt be, megtartották a képzett munkaerőt, igyekeztek megbízásokat szerezni. Nagy dolog volt ez, hiszen több éven keresztül elbocsátásokról, leépítésekről, gyárak bezárásáról hallottunk. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a legnagyobb cégekkel, vállalkozásokkal, egyeztetjük a képzési és munkaerőigényeket, hogy az önkormányzat a rendelkezésére álló eszközökkel segítse munkájukat, fejlődésüket. Örömmel értesültünk arról, hogy többen új piacokat, megrendeléseket találtak, ezért fejlesztenek. A város foglalkoztatási helyzetére gyakorolt hatáson kívül ez befolyásolja a település bevételeit, jó hatással van a vásárlóerőre, elősegíti a fejlődést.

Kiemelt Partnereink