Beszállítók Stabilizálta a létszámot a Hechinger Hungary Kft.

Stabilizálta a létszámot a Hechinger Hungary Kft.

Mester Nándor | 2013.07.08 07:53

Stabilizálta a létszámot a Hechinger Hungary Kft.

Stabilan tartja a megemelt létszámot a járműelektronikai alkatrészeket gyártó Hechinger Hungary Kft. A tiszakécskei cég főleg német cégeket lát el, de Írországba is exportálja termékeit és felkészült a bővítésre, ha a megugrik a kereslet.

Hirdetés

A német anyavállalaton keresztül kapott megrendelésekben idén sem szűkölködő tiszakécskei vállalat különféle elektronikai egységeket szerel össze, egyik legfontosabb terméke a visszapillantó tükrök vezérlője. Ezen kívül szövőipari berendezések egyes alkatrészeit is itt készítik. Mintegy 250-en dolgoznak a telephelyen, ezzel a település legnagyobb munkaadója a cég.

Babák Ferenc, a gazdasági ügyekért felelős cégvezető lapunknak telefonon nyilatkozva sikernek könyvelte el, hogy a mélypontnak számító 2009 után mára az akkori 110-fős létszámot stabilan 250 főre tudták emelni. „Mi nagyon függünk a német anyavállalattól kapott megrendelésektől, s ha ott, illetve az autóipar egészében jól mennek a dolgok, új üzleteket tudnak kötni, akkor mi ebből részesülünk” – fejtette ki.

A válság után fokozatosan javították a gazdálkodási mutatókat, tavalyelőtt már több mint 825 millió forintos bevétel mellett közel 200 millió forintos adózás előtti eredményt értek el. Idén várhatóan hasonló bevétel mellett körülbelül ugyanennyi lehet majd a nyereség – mondta a cégvezető.

Tiszakécskén egy régi ipari üzem területén, körülbelül 5000 négyzetméteren működik a vállalat. Ha később szükséges lesz, bővíthetik a rendelkezésre álló területet. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor helyeznek át új projektet a céghez a bevezető németországi időszak után, de Szabó Mihály, a műszaki ügyekért felelő társcégvezető szerint talán még idén sor kerül egy ilyen lépésre. Vélhetően ez is egy speciális mágnes tekercs gyártási akciója lesz, mint amilyeneket már végeztek Tiszakécskén.

A Hechinger Hungary fő partnere itthon 2006-tól a Bosch miskolci részlege, ezen kívül a szintén német Föderer a másik nagy vevő. Mindkettővel a Hechinger német központja szerződik, a tiszakécskei vállalat a gyártásért és az összeszerelésért felel.

Szabó Mihály beszámolt még arról is, hogy a magyar cégnél dolgozó egyes szakreferensek Magyarországon rendszeres továbbképzésen vesznek részt. Az évente többször sorra kerülő alkalmakon műszaki, minőségbiztosítási és gazdasági ismereteket kapnak, illetve a régieket újítják meg. Ha pedig új, több éves nagy projektet indít az anyacég, akkor egy szűkebb csoport betanulásra kiutazik Németországba.


Kiemelt Partnereink