Beszállítók Segítene az autógyártókon az Intel

Segítene az autógyártókon az Intel

autopro.hu/V.M. | 2021.04.13 10:19

Segítene az autógyártókon az Intel

Fotó: Facebook/Intel

Az amerikai Intel tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy beindíthassa az autóipari chipek gyártását, enyhítve az autóipart sújtó chiphiányt – közölte a vállalat vezérigazgatója.

Hirdetés

A vállalat más, autóipari chipeket fejlesztő cégekkel folytat egyeztetéseket, hogy termékeiket a saját üzemeikben készíthessék hat-kilenc hónapon belül.

A Fehér Ház április 12-én technológiai vállalatok és autógyártók képviselőivel vitatta meg a chiphiányt, ami az amerikai kemény téli időjárással együtt 1,3 millió autónyi termeléskieséséhez vezetett az első negyedévben. A gyűlésen részt vett Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója is, aki bejelentette, hogy a vállalat készen áll más vállalatok termékeit készíteni gyártósorain.

Az Intel egyike azon kevés megmaradt félvezetőgyártó vállalatoknak, melyek chipfejlesztéssel és chipgyártással is foglalkoznak.

Gelsinger a Reuters-nek nyilatkozva beszélt a vállalat terveiről. Megfogalmazása szerint már több kulcsfontosságú beszállítóval is tárgyalnak. Megosztotta azt is, hogy az autóipari chipeket Oregonban, Arizonában, Új-Mexikóban, Izraelben vagy Írországban készíthetik.

Kiemelt Partnereink