Beszállítók Repülőgépmotorok gyártására fókuszál a GE

Repülőgépmotorok gyártására fókuszál a GE

MTI | 2014.04.18 08:55

Repülőgépmotorok gyártására fókuszál a GE

A General Electric (GE) amerikai holdingvállalatnál 2014 első negyedévében éves alapon csökkent a profit, de az üzleti kilátások kedvezőek.

Hirdetés

A nyereség csökkenése az NBC Universal eladásával magyarázható, amely korábban a GE tulajdona volt. A vállalat csütörtöki negyedéves jelentése szerint az ipari részlege, főleg az olaj- és földgázüzletága, jól teljesített, és a világgazdasági környezet is javul.

A GE első negyedéves nyeresége 3 milliárd dollár volt 2014-ben és 3,5 milliárd dollár 2013-ban. A bevétel 34,18 milliárd dollárra esett vissza 34,94 milliárd dollárról. A részvényenkénti nyereség 30 cent volt 2014-ben, a piaci elemzők 32 centre számítottak 34,45 milliárd dolláros bevétellel.

A GE azért vált meg az NBC Universal médiacégtől, mert a vállalat jobban szeretne nagyobb gépipari termékek gyártására koncentrálni, mint például repülőgépmotorok, erőmű turbinák és olajfúrásnál használt eszközök.

A szakértők többsége szerint a GE helyes üzletpolitikát folytat. Christian Mayes, az Edward Jones Investments munkatársa szerint azonban csak 2015-ben juthat el a GE arra a pontra, hogy a vállalati eredményekben is egyértelműen megmutatkozzon a pozitív változás, mert akkora a vállalat, hogy ilyen sok idő kell az átstrukturáláshoz.

A GE az első negyedévben csökkentette költségeit. A csütörtöki beszámolója szerint 254 millió dollárt takarítottak meg és az év végéig összesen 1 milliárd dollárra szeretnék emelni ezt az összeget.

Kiemelt Partnereink