Beszállítók Ötven új munkahelyet teremtett a Rosenberger Jászárokszálláson

Ötven új munkahelyet teremtett a Rosenberger Jászárokszálláson

MTI | 2015.03.11 14:50

Ötven új munkahelyet teremtett a Rosenberger Jászárokszálláson

Mintegy 2,7 milliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását és technológiáját, teremtett több mint félszáz új munkahelyet a német tulajdonú Rosenberger Magyarország Kft. jászárokszállási gyárában – jelentette be a helyszínen a projekt szerdai zárórendezvényén az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Hirdetés

Rákossy Balázs kiemelte: a cég közel 780 millió forint uniós támogatás felhasználásával megvalósult beruházása segíti a kormánynak azt a törekvését, hogy 2018-ra sikerüljön elérni Magyarországon a teljes foglalkoztatást, és 3 százalék közelébe csökkenteni a munkanélküliséget.

Emlékeztetett: a Jászárokszálláson 2002 óta jelen lévő vállalat dolgozói létszáma a kezdeti félszázról mára 1400 fölé emelkedett. Az autóipar, a telekommunikáció és az elektronikai ipar számára alkatrészeket gyártó társaság olyan világcégek beszállítója, mint az Ericsson, az Alcatel, a Motorola, a Siemens, a Huawei, illetve az Audi, a BMW, a VW és a Daimler.

A mintegy 6200 négyzetméteres szerelőüzem felépítésével mintegy 20 000 négyzetméterre nőtt a gyár épületegyüttesének alapterülete. A cég éves árbevétele eléri a 9 milliárd forintot. Az általuk gyártott termékek 100 százalékát külföldön, Európában, Észak- és Dél-Amerikában értékesítik.

Kiemelt Partnereink