Beszállítók Összefog a hidrogénes repülőkért a HyPoint és a BASF

Összefog a hidrogénes repülőkért a HyPoint és a BASF

autopro.hu/P.B. | 2021.10.25 17:22

Összefog a hidrogénes repülőkért a HyPoint és a BASF

Fotó: Pexels

Stratégiai megállapodást írt alá a német BASF leányvállalata, BASF New Business (BNB) és az amerikai hidrogénes repülésre szakosodott cég, a HyPoint. A cél egy új protonvezető Celtec membrán kifejlesztése és tesztelése.

Hirdetés

Az amerikai HyPoint léghűtéses hidrogén üzmanyagcellés rendszereket fejleszt repülőgépekhez és drónokhoz. A most megkötött megállapodás lényege egy új membrán és az ahhoz tartozó alkatrészek kifejlesztése – az új membránnak magas hőmérsékleten, és magas nyomáskülönbségen is működnie kell.

A Celtec membrántól azt várja a HyPoint, hogy növelje az eddigi rendszereinek a teljesítményét, azaz még komolyabb repülőkbe is beépíthető legyen a hidrogén üzemanyagcellás megoldás.

Dr. Alex Ivanenko, a HyPoint alapítója és vezérigazgatója szerint a BASF jelentős tapasztalattal rendelkezik a hidrogén üzemanyagcellákhoz szükséges vegyszerek gyártásában és fejlesztésében. Együttműködésünk új generációs membránokat és membrán-elektróda szerelvényeket eredményez, amelyek jelentős javulást hoznak rendszerünk fajlagos teljesítményében, tartósságában és működési hőmérséklet-tartományában. Ezek együttesen kielégítik a légi közlekedési piac követelményeit – mondta.

A HyPoint szerint leghamarabb 2024-ben vehetik birtokukba az első megrendelők az együttműködésből származó üzemanyagcellákat – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink