Beszállítók Német és brit üzemeket zárna be az Autoliv

Német és brit üzemeket zárna be az Autoliv

autopro.hu/V.M. | 2023.07.13 14:23

Német és brit üzemeket zárna be az Autoliv

Fotó: https://www.facebook.com/AutolivInc/

A légzsákok és biztonsági övek legnagyobb gyártójának számító Autoliv bejelentette, hogy bezárni szándékozik a németországi Elmshornban és az angliai Congletonban található üzemeit a korábban bejelentett költségcsökkentés első lépéseként.

Hirdetés

A svéd vállalat júniusban ismertette tervét miszerint 2025-ig 8000 fővel csökkenti munkavállalóinak számát a költségek redukálása érdekében. Azt már a korábbi bejelentés idején tudni lehetett, hogy a létszámcsökkentés telephelyek bezárásával fog járni.

Az elmshorni üzem bezárása, amennyiben ténylegesen megvalósul, több mint 500 munkahely megszűnését vonja maga után. A helyi műszaki központot és az ügyfélkapcsolati tevékenységeket a dachaui telephelyére telepíti át az Autoliv.

A Congletonban működő, légzsákok szövetanyagát készítő üzem bezárása 250 munkahelyet érintene. Az itteni termelést 2025 végéig telepítené át a vállalat.

A leépítések első hulláma, beleértve a kettő említett gyár dolgozóit, összesen 1100 munkatársat érint előreláthatólag Németországban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Olaszországban.

Munkahelyekbe kerül az infláció

Az anyagárak emelkedését másokhoz hasonlóan az Autoliv is megérezte. 2022 az elmúlt három évtized legrosszabb éve volt a cégnek költségek szempontjából. Mikael Bratt elnök-vezérigazgató szerint a költségeket ugyan próbálták áthárítani vevőikre, ám az nehezen ment.

A vállalatvezető az elbocsátások első hullámával kapcsolatban most elmondta: „Biztosak vagyunk benne, hogy ezen lépések javítani fogják azon képességünket, hogy vásárlóinkat világszínvonalú életmentő termékekkel és megoldásokkal lássuk el.”

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink