Beszállítók Nagyon hálás Hatvan a Boschnak

Nagyon hálás Hatvan a Boschnak

autopro.hu | 2016.02.07 06:39

Nagyon hálás Hatvan a Boschnak

Február 4-én adták át a Hatvan Város Partnere program elismeréseit, mely során a helyi vállalkozások társadalmi, közéleti felelősségvállalását, aktivitását díjazzák. Az év vállalkozása díjat 2015-ös tevékenysége miatt a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. kapta.

Hirdetés

– Nagy öröm számunkra az elismerés, hiszen a közvetlen környezettől kapott pozitív visszajelzésnek mindig kiemelt jelentősége van. Működésünk során mindig arra törekedtünk, hogy a ne csak munkahelyeket adjunk a városnak, hanem felelős vállalatként ennél sokkal többet: támogatóként vegyen részt a város oktatási, egészségügyi és művészeti életében – nyilatkozta Volker Schilling, a hatvani gyár gazdasági ügyvezető igazgatója.

Kattintson a képre és járja körbe a világ legnagyobb elektronikai gyárát, a hatvani Boscht!

Ez a telephely Bosch csoporton belül a világ legnagyobb autóelektronikai gyáraként tizenhét éve működik és a folyamatos munkahelyteremtés mellett kiemelt figyelmet fordít a több ezer alkalmazottra és azok családjaikra, valamint a helyi célcsoportok helyzetét javító intézmények támogatására is.

– Felelős nagyvállalatként azt tűztük ki célul, hogy együttműködünk a helyi alapítványokkal és civil szervezetekkel. Ezért Hatvannal közös célunk az, hogy az emberek munkájának és hétköznapjainak szempontjából a város még élhetőbb legyen – mondta el Roger Seemeyer műszaki igazgató.

A 2015-ös fejlesztések közül különösen hatással van a város életére az áprilisban átadott, 170 millió forintból épült Tréning Központ, mely jó úton halad, hogy a régió közép- és felsőfokú duális képzésének stratégiai fontosságú bázisa legyen. Itt zajlik a cégcsoport műszaki és gazdasági szakembereinek képzése is. A hatvani Bosch tavaly 7 millió forintból újított fel a Szent István Általános Iskolában egy osztálytermet, és egy hozzá tartozó folyosót, emellett bútorokat és tanulást segítő eszközöket vásárolt. Novemberben tematikus környezetvédelmi napot tartottak az iskolában, ahol a vállalat egy udvari ivókút átadásával is hozzájárult az iskolai szolgáltatások színvonalának növeléséhez. Ugyancsak az oktatás körülményeinek a fejlesztését szolgálták azok a számítógépek, amelyeket a vállalat a város intézményeinek adományozott. A cég az egészségügy területén is fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Amellett, hogy a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetével együttműködve véradó akciókon évente több ezer Bosch munkatárs járul hozzá életek megmentéséhez, saját munkatársainak is szervez egészségnevelő és szemléletformáló életmódprogramokat. A hatvani gyár támogatásával tavaly is fontos gyógyászati eszközökhöz jutott a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet. Ezenfelül a hatvani vállalat tavaly a 300 ezer forintot adományozott a speciális nevelési igényű és sérült gyerekek oktatását végző Lesznai Anna Módszertani Intézménynek, és szintén 300 ezer forintot az elsősorban gyermekek oktatásával és művészeti nevelésével foglalkozó Színes Alapítványnak.

Kiemelt Partnereink