Beszállítók Minél előbb helyreállítanák a thyssenkrupp acélrészlegét

Minél előbb helyreállítanák a thyssenkrupp acélrészlegét

autopro.hu/P.B. | 2021.04.07 15:22

Minél előbb helyreállítanák a thyssenkrupp acélrészlegét

Fotó: thyssenkrupp Materials Hungary

A thyssenkrupp legnagyobb résztulajdonosa, a Krupp Alapítvány vezetősége annak a véleményének adott hangot, hogy a lehető leggyorsabban rendezni kell a thyssenkrupp acélágazatának helyzetét. Mint ismert, a vállalat majdnem megvált ettől a részlegétől.

Hirdetés

A thyssenkrupp hosszas tárgyalások után végül nem adta el acélrészlegét, ám az ágazat nincs jó helyzetben, a járvány és a gazdasági helyzet alaposan megtépázta. A Krupp Alapítvány elnöke, Ursula Gather ezért azt nyilatkozta német lapoknak, hogy minél gyorsabban helyre kell állítani ezt az ágazatot.

A helyreállás kapcsán a korábbi háromezer munkahely megszűnésén felül felmerült további 750 dolgozó elküldése a thyssenkrupptól. Erről Gather azt mondta, hogy a vezetőség dolga eldönti, hogy elegendő-e ennyi elbocsátás.

Az alapítvány nem ad támogatást

A Krupp Alapítvány nevét Alfried Krupp von Bohlen und Halbach után kapta, aki a thyssenkrupp megalakulása előtt a Krupp vállalat vezetője volt. Az alapítvány a thyssenkrupp legtöbb részvénnyel rendelkező tulajdonosa a maga 21 százalékos részesedésével, emellett pedig kulturális és tudományos területeken nyújt támogatásokat különböző célokra.

Gather nyilatkozata szerint a Krupp Alapítvány nem tudja további összegekkel támogatni a thyssenkruppot – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink