Beszállítók Mérföldkőhöz ért a Northvolt

Mérföldkőhöz ért a Northvolt

autopro.hu/V.M. | 2021.12.30 11:18

Mérföldkőhöz ért a Northvolt

Fotó: Northvolt

A Northvolt felavatta észak-svédországi akkumulátorgyárát, azt követően pedig első ott összeszerelt lítiumionos akkumulátorcelláját is elkészítette. A cella nem csak a svéd vállalat, hanem az európai akkumulátoripar számára is fontos mérföldkő.

Hirdetés

Közleményében a Northvolt az első olyan akkucellaként hivatkozik termékére, amit teljes mértékben egy európai akkumulátoripari cég tervezett meg, majd gyártott le saját gigagyárában.

A Skellefteå város mellett fekvő, 500 főt foglalkoztató Northvolt Ett gigagyár építését 2017-ben jelentették be. Az üzem működésbe helyezésének és a termelésfelfuttatás folyamata át fog nyúlni 2022-re, mikor az első megrendelések kiszállításai is meg fognak történni. A következő években a Northvolt Ett kapacitását évi 60 gigawattórára fogják növelni.

A nemrég elkészült prizmatikus cellát a Northvolt a Stockholmtól Észak-Nyugatra fekvő, Västerås városában található fejlesztőközpontjában tervezték meg. Itt 2020 óta gyártanak akkumulátorcellákat.

A Northvolt jelenleg több mint 30 milliárd dollár értékű megrendeléssel rendelkezik, ami olyan járműipari cégektől származik, mint a BMW, a Scania, a Volkswagen vagy a Volvo.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink