Beszállítók Megkezdte a termelést a CATL német akkugyára

Megkezdte a termelést a CATL német akkugyára

autopro.hu/V.M. | 2023.01.06 06:22

Megkezdte a termelést a CATL német akkugyára

Fotó: Twitter/catl_official

A kínai CATL akkumulátorgyártó első Kínán kívüli akkumulátorcella-gyárát a németországi Türingiában létesítette. Az üzemben a terveknek megfelelően még tavaly decemberben megindult a termelés.

Hirdetés

A CATL arnstadti telephelyén a G2-es épületben indult meg az akkumulátorcellák készítése, egyelőre egy gyártósoron. A többi sor telepítése és beüzemelése még folyamatban van.

A vállalat 2021 harmadik negyedévétől kezdődően a G1-es épületben akkumulátormodulok gyártását folytatja. Ezt a tevékenységet most a cellák helyben készítése egészíti ki.

„A termelés megkezdése bizonyítja, hogy az iparág egy megbízható partnereként megtartottuk vásárlóinknak tett ígéretünket, és elkötelezettek maradunk Európa e-mobilitási átmenete mellett még olyan kihívást jelentő körülmények között is, mint a járvány” – idézi Matthias Zentgraft, a CATL európai elnökét az Automotive Manufacturing Solutions. „Keményen dolgozunk, hogy a termelést a maximális kapacitásra felpörgessük, ami az előttünk álló évben a fő feladatunk lesz.”

A CATL még 2022 tavaszán kapta meg a cellagyártáshoz szükséges engedélyt Türingiától. Első lépésben nyolc gigawattóra éves termelési kapacitással fog rendelkezni az üzem, később azonban azt 14 gigawattórára bővíthetik.

A CATL a második európai cellagyárát Magyarországon építi. A debreceni beruházás mintegy 3000 milliárd forintból fog megvalósulni, és közvetlenül 9000 új munkahelyet teremt majd.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink