Beszállítók Még nem vonult ki teljesen Oroszországból a Continental

Még nem vonult ki teljesen Oroszországból a Continental

autopro.hu/P.B. | 2023.05.23 11:23

Még nem vonult ki teljesen Oroszországból a Continental

Fotó: Continental

Az orosz-ukrán háború miatt a Continental korábban úgy döntött, hogy teljesen felszámolja oroszországi működését. Ebbe az irányba most egy komoly lépést tett a vállalat, de a teljes kivonulásra még várni kell.

Hirdetés

A Continental autóipari beszállító és abroncsgyártó fontos lépést tett az Oroszországból tervezett kivonulás felé azzal, hogy a vállalat eladta a Kalugában található, 1100 főt foglalkoztató üzemét. A létesítményt az orosz S8 Capital cég vásárolta meg. Sok más céghez hasonlóan – köztük a szintén Kalugából kivonuló Volkswagennel – Continental is ezzel a döntéssel reagált az ukrajnai háború nyomán kialakult helyzetre.

Az üzemben a Continental autógumikat, klíma- és szervokormány rendszerek csöveit, valamint légrugós rendszerek alkatrészeit gyártotta az orosz piac számára. Az üzlet része a moszkvai gumiabroncs-értékesítő cég is. Az ügyletet az illetékes hatóságok jóváhagyták, a felek megállapodtak abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételárat és az egyéb részleteket.

Ez még nem teljes kivonulás

A Continental a fenti üzlet után továbbra is részesedéssel rendelkezik egy tachográfokat gyártó vegyesvállalatban Chistopolban, körülbelül tíz alkalmazottal. Sokáig itt sem maradna az orosz piacon a cég, a vállalat tájékoztatása szerint az értékesítési folyamat előrehaladott stádiumban van, de a szükséges hatósági jóváhagyások még függőben vannak.

A vállalat Moszkvában is rendelkezik értékesítési irodákkal, amelyek összesen körülbelül harminc alkalmazottat foglalkoztatnak. Itt még keresik az ellenőrzött kivonulás lehetőségét – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink