Beszállítók Már teljesen a BorgWarnerhez tartozik az Akasol

Már teljesen a BorgWarnerhez tartozik az Akasol

autopro.hu/P.B. | 2022.02.17 08:18

Már teljesen a BorgWarnerhez tartozik az Akasol

Fotó: Facebook/akasol.ag

Az Akasol közlése szerint a mintegy 370 alkalmazottat foglalkoztató hesseni akkumulátorgyártó most már az amerikai BorgWarner beszállítóhoz tartozik, miután a felvásárlással kapcsolatos összes tranzakció és teendő befejeződött.

Hirdetés

Befejeződött a német Akasol akkugyártó BorgWarner általi átvétele. Az Akasol február 15-én bejelentette, hogy sikeresen lezárult a cég egyesülése az amerikai autóipar beszállítóval. A tőzsdén innentől már nem kereskednek Akasol részvényekkel.

A cégalapító és a darmstadti cég korábbi vezetője, Sven Schulz tanácsadói minőségben az év közepéig folytatja tevékenységét, míg a BorgWarner menedzsere, Henk Vanthournout mostantól az Akasolért is felel.

Közel 370 alkalmazott

A 2008-ban alapított vállalat lítiumion akkumulátorrendszereket gyárt buszokhoz, vonatokhoz, teherautókhoz, munkagépekhez és hajókhoz, így próbálva meg profitálni a nehézgépjárművek növekvő villamosításából. Az Akasol ügyfelei közé tartozik többek között a Daimler, az Alstom és a Volvo is.

Az alkalmazottak száma 2021. június végén bő 370 fő volt. Az Akasol új piacra jutást vár a több mint 20 országban tevékenykedő és lényegesen nagyobb amerikai csoportba való beolvadástól – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink