Beszállítók Magához szippantotta a Valeót a kínai óriás

Magához szippantotta a Valeót a kínai óriás

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.15 06:05

Magához szippantotta a Valeót a kínai óriás

A Valeo bejelentette, stratégiai együttműködésbe lépett az Apollóval, a kínai techcég, a Baidu nyitott, önvezető technológiákat fejlesztő platformjával.

Hirdetés

A Valeo, amely világszinten is vezető szerepet tölt be az ipari szenzorok legszélesebbkörű kínálatával, nagyfelbontású kamerákkal, radarokkal, ultrahangos érzékelőkkel és lézerszkennerekkel, a Baiduval a szenzorok területén egyesíti szakértelmét. A kooperációval a Valeo a jövőben is éllovas lehet az önvezető technológiák fejlesztésében, mely során már több alkalommal is elsőként mutatott be újításokat.

A Valeo a szenzortisztító fejlesztésekben is részt vesz, mivel ez szintén kulcsfontosságú a megfelelő működéshez. A munka során az összekapcsolt technológiák, az irányítás, és a járműbelsőben lévő levegő minőségének optimalizációja is nagy szerepet kap.

A know-how cseréjéből mindkét fél profitál, mivel a Baidu Apollo-programban részt vevő partnereinek egy megbízható platformon keresztül nagyszámú szoftveres, hardveres (operációs rendszerek, nagy pontosságú helymeghatározási és HD térképészeti szolgáltatások, szimulációs motorok, felhő, algoritmusok) rendszereket biztosít.

A partnerség, ami a Valeo innovációs megközelítésével egybevág, demonstrálja a beszállító ambiciózus terveit az önvezető autók fejlesztéséről.

Kiemelt Partnereink