Beszállítók Létszámleépítésbe kezd a Bosch

Létszámleépítésbe kezd a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2023.12.11 11:17

Létszámleépítésbe kezd a Bosch

Fotó: Twitter/BoschPress

Német sajtóértesülések szerint komoly leépítést tervez a Bosch, melynek mértéke még nem ismert, de csak két telephelyről mintegy 1500 embert küldhetnek el. A kutatás-fejlesztés területe lehet érintett a bennfentesek szerint.

Hirdetés

A Bosch a kutatás-fejlesztés területén meglévő munkahelyeinek számát 10-15 százalékkal tervezi csökkenteni az Automobilwoche információi szerint. Az intézkedés főleg német létesítményeket érint, csak Stuttgartban és Schwieberdingenben 1500 munkahely szűnhet meg. A Bosch megerősítette az üzemi tanáccsal folyó tárgyalások tényét.

A Bosch egy szóvivője úgy fogalmazott a német lap megkeresésére, hogy új termékekkel ugyan igyekeznek szinten tartani a foglalkoztatottak számát, de azt kénytelenek a megrendelésekhez igazítani. A Bosch ugyanakkor a nyáron cáfolta, hogy a német mobilitási részleg 80 ezer alkalmazottját elbocsátanák 2027-ig.

„Lépésről lépésre haladunk, és minden helyszínre egyedi intézkedéseket dolgozunk ki” – mondta a szóvivő.

Az elektromos átállás a ludas

A Bosch a létszámleépítést a magas kiadásokkal és az elektromobilitás terén alacsonyabb foglalkoztatási igényekkel indokolja. A világgazdasági folyamatok, a tartós infláció, valamint a negatív árfolyamhatások súlyosbították a helyzetet.

„Lényegesen nagyobb kihívásokkal kell megküzdenünk, mint amire az év elején számítottunk” – kommentálta a helyzetet a Bosch szóvivője.

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink