Beszállítók Létszámbővítés a fehérvári Macher Kft.-nél

Létszámbővítés a fehérvári Macher Kft.-nél

Mester Nándor | 2013.09.03 08:05

Létszámbővítés a fehérvári Macher Kft.-nél

Kilenc új álláshellyel bővül a székesfehérvári Macher Kft., a létszám növelését egy nem régen aláírt támogatói szerződés teszi lehetővé. A vállalkozás a Nemzetgazdasági Minisztérium által biztosított Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 12,7 millió forintos támogatást nyert el. A kft. a repülő- és védelmi ipari beszállítóvá válást elősegítő technológiafejlesztéshez nyerte ezt az összeget.

Hirdetés

A Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. 1991-ben Székesfehérváron a Sóstó Ipari Parkban zöldmezős beruházásként alakult német-magyar vegyes vállalati formában. Fő tevékenysége a kábelkonfekcionálás, elektronikai fejlesztés, elektromechanikai szerelés. A székesfehérvári cég az utóbbi időszak gazdasági válságban hanyatlás helyett megújult, fejlődött és még több fehérvárinak adott munkát, köztük megváltozott munkaképességűeknek is – emelték ki a szerződés aláírásakor.

A termelés fele exportra megy

Macher Endréné ügyvezető igazgató akkor elmondta, hogy a Sóstói Ipari Parkban lévő 2000 négyzetméteres üzemcsarnokban a bérmunkát felváltotta a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása. Termelésük 50 százaléka exportra megy, főbb partnereik közül a legismertebb a Knorr-Bremse, de dolgoznak a Brunswicknak, a Rosenbergnek és a Feragnak is. Szerettük volna megtudni, hogy miként sikerül megtartani ezeket az exportpiacokat, illetve milyen fejlesztésekkel tesznek eleget a minőségi követelményeknek, de a cég a vezetők elfoglaltságára hivatkozva erről nem közölt részleteket.

Legújabb fejlesztések
- Autóipari szerelvények fejlesztése
- Gépjármű szerviz tesztelő berendezések fejlesztése
- Ipari érzékelők kábeleinek fejlesztése
- Orvos elektronikai kábelek fejlesztése
- Háztartási berendezések kábeleinek fejlesztése

Annyit viszont kiderítettünk, hogy a társaság már 1996-ban megszerezte az ISO 9002 minőségi tanúsítványt, majd beépítette gyakorlatába a TQM elemeit és a gyártás során különösen nagy figyelmet szentel a környezetvédelemnek. A Macher Kft. 2000-ben Kisvállalati Kategóriában EFQM modell alapján odaítélt Nemzeti Minőségi Díjat kapott üzleti kiválóságáért. Két évvel később pedig bevezette az integrált irányítási rendszert és azóta is fejleszti azt.

Olyan minősítéssel is rendelkeznek, mellyel a repülőgépgyártás és a hadiipar területén is beszállíthatnak. A fent említett támogatás egy jelentős technológiai fejlesztést tesz lehetővé, ám erről vélhetően csak később számol be a társaság, ugyanis a támogatási szerződés aláírásakor erről nem ejtett szót.

Kiemelt Partnereink