Beszállítók Letették a BorgWarner új gyárának alapkövét

Letették a BorgWarner új gyárának alapkövét

autopro.hu/P.B. | 2021.10.14 09:19

Letették a BorgWarner új gyárának alapkövét

Fotó: BorgWarner

Letette új gyárának alapkövét BorgWarner a portugáliai Viana do Castelo városában. Az üzemben elektromos autókhoz gyártanak majd alkatrészeket, például villanymotorokat, invertereket és akkumulátorkezelő rendszereket.

Hirdetés

Az épülő gyár 2022 harmadik negyedévében kezdi meg termelést, és várhatóan 2024-re készül el teljes mértékben, ekkortól termelhet teljes kapacitással. A teljes beruházás százmillió euróból valósul meg.

A BorgWarner új gyára 17 ezer négyzetméteres lesz, és különböző vállalati funkciókat lát majd el: a gyártás mellett mérnöki tevékenységet, minőségellenőrzést és beszerzést is fognak végezni a portugál létesítményben, ami várhatóan mintegy 300 új munkahelyet teremt a környéken.

Stratégiailag fontos helyszín

Európa nagyon fontos bázis a globális autógyártók számára. Legújabb üzemünk stratégiailag jó elhelyezkedéssel rendelkezik ahhoz, hogy ügyfeleinket helyi termeléssel kiszolgálja, és kielégítse a elektromobilitással kapcsolatos termékek iránti növekvő igényeket - mondta Tony Allen, a BorgWarner PowerDrive Systems európai elnöke és vezérigazgatója.

A vállalat azt is elárulta, hogy miért Portugáliát választotta a beruházás helyszínéül: a hozzáadott helyi értéket emelték ki a közleményben, illetve Portugália elkötelezettségét az elektromobilitás iránt.

A BorgWarner egyúttal azt is bejelentette, hogy 2035-re szeretné elérni a karbonsemlegességet, valamint a cég célja, hogy 2030-ra a termékeik legalább 45 százalékát az elektromobilitáshoz kapcsolódjon.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink