Beszállítók Lerakták a Rehau gyár alapkövét

Lerakták a Rehau gyár alapkövét

2012.07.12 09:30

Lerakták a Rehau gyár alapkövét

Letették a Rehau Automotive Kft. új gyárának alapkövét csütörtökön a Győri Ipari Parkban; az üzemben az Audi három modelljéhez gyártanak lökhárítókat 2013-tól.

Hirdetés

A 10 hektáros területen felépülő 26 ezer négyzetméteres üzem a beruházás első fázisa lesz. A modern, környezetkímélő technológiával megépülő létesítményben mintegy 200 ember kap állást, akiknek háromnegyed része a termelésben vesz részt. A 60 millió eurós (körülbelül 17 milliárd forintos) beruházáshoz 985 millió forintnyi uniós, illetve magyar pályázati támogatást nyert el a társaság. Markus Grundmann ügyvezető igazgató elmondta, hogy a polimereket gyártó cégcsoport két évtizede van jelen Magyarországon. Eddig az építőipar és az ipar, jellemzően a bútorgyárak számára állított elő terméket, most azonban, harmadik ágazatként, az autóipart is kiszolgálják.

A gyárépület mintegy öt hónap alatt készül el, ezt követően állítják be a gépeket, a termelés pedig a jövő év második negyedében indulhat meg - ismertette. Arról, hogy a mostani beruházást követi-e második fázis, az igények tükrében döntenek; a mostani projekt eredményeként összesen évi félmillió első és hátsó lökhárítót tudnak majd előállítani, a munkák teljes vertikumát helyben végezve - tette hozzá. Az MTI érdeklődésére az ügyvezető igazgató közölte: az üzem kapacitása az Audi igényeinek kielégítésére lesz elegendő. A Győrben készülő A3 és TT, valamint a pozsonyi gyárban összeszerelt Q modelleket látják el termékeikkel. Emlékeztetett arra, hogy hat évtizedes történelemre tekint vissza a mindmáig családi kézben lévő német vállalkozás kapcsolata az Audit is gyártó Volkswagen-csoporttal, hiszen 1950-ben kezdtek alkatrészeket szállítani a "Bogárhoz".
Hídvégi Balázs, a nemzetgazdasági tárca külgazdaságért felelős helyettes államtitkára a beruházás fontosságát kiemelve arról beszélt, hogy azok az európai országok, térségek tudnak helytállni a válság idején is, amelyekben megmaradt az ipari termelés, az értékteremtés. Ezért is célja a kormánynak az ipar, a termelés erősítése.

A Rehau 2005 óta készít lökhárítókat különböző Audi-modellekhez, termékeit "just in time" rendszerben szállítja közvetlenül az autógyártó vállalat gyártószalagjára.

Kiemelt Partnereink