Beszállítók Lepsényi István: ne csak bérmunkát végezzenek a magyar beszállítók!

Lepsényi István: ne csak bérmunkát végezzenek a magyar beszállítók!

autopro.hu | 2014.07.07 12:02

Lepsényi István: ne csak bérmunkát végezzenek a magyar beszállítók!

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója egy jármű- és gépipari beszállítói fórumon adott tájékoztatást a regionális vállalkozásfejlesztés lehetőségeiről.

Hirdetés

„Magyarország újraiparosítása” címmel a közelmúltban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jármű- és gépipari beszállítói fórumot szervezett innovatív vállalkozások számára. A rendezvényen az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. (AIPA) elnöke átfogó tájékoztatást adott szervezetük feladatairól, tevékenységéről, különös tekintettel a beszállítói tevékenységre vonatkozóan.

Lepsényi István beszéde a fórumon

Lepsényi István a járműgyártás nemzetközi és hazai tendenciáit ismertetve elmondta: a világszerte húzóágazatnak számító iparág eredményességének köszönhetően globálisan folyamatosan növekszik az értékesítés, e téren Közép-Európa előtt komoly lehetőségek állnak. Az előadó rámutatott, hogy a beszállítók egyre több feladatot vesznek át a gyártóktól, illetve növekszik a kutatás-fejlesztés iránti igény, amelyek szintén nagy esélyt jelentenek a hazai vállalkozásoknak.

A hat járműipari régió közül a kiemelt központtá nyilvánított kecskeméti régió járműipari fejlesztési lehetőségeit részletesebben is vázolta az elnök. Bemutatta az AIPA tevékenységét, amelynek lényegét a beszállító-fejlesztésben jelölte meg. Olyan beszállítói hálózat létrehozására törekszenek, amelynek tagjai magasabb hozzáadott érték biztosításával tudnak hozzájárulni saját fejlődésük mellett a foglalkoztatottság növeléséhez és a jövedelmi szint emeléséhez egyaránt. Ehhez ugyanúgy szükség van a nagyvállalatok aktivitására, mint a kkv-k szerepvállalására, valamint arra a regionális szervezetre, amely összehangolja a fejlesztési folyamatokat.

Lepsényi István szólt arról, hogy miként lehet a nagyvállalatokat motiválni a beszállítók fejlesztésében való részvételre, továbbá milyen szerepe van a felsőoktatásnak, különösen a duális képzésnek a foglalkoztatási igények kielégítésében.

Kiemelt Partnereink