Beszállítók Lengyelországból érkezik a gumialapanyag

Lengyelországból érkezik a gumialapanyag

Biró Csongor | 2015.07.10 11:41

Lengyelországból érkezik a gumialapanyag

A belga Solvay felavatta új, magas szilikáttartalmú gumikeveréket előállító gyárát Lengyelországban. Száz dolgozónak teremtettek munkát.

Hirdetés

Régiónk gumigyárai, így a hazai gumigyárak is részesednek a Lengyelországban gyártott magas szilikáttartalmú gumikeverékből (HDS), amelyet a Solvay új gyárában állítanak elő. A pomerániai régióban található üzem évente 85 ezer tonna gumikeveréket gyárt a gumiipar számára, főként az üzemanyag-takarékos, úgynevezett zöld gumiabroncsok gyártóinak, legyenek azok személy-, vagy tehergumi-abroncsot gyártók.

A wloclaweki gyárral a Solvay szilikát üzeltága immár kilenc helyszínen termel: Európában, Dél-Amerikában, Észak-Amerikában és Ázsiában. A Dél-Koreában épülő új gyár 2014 és 2016 között 50 százalékkal növeli meg a Solvay szilikátgyártását. A brüsszeli székhelyű vállalat 52 országban 26 ezer embernek ad munkát, 2014-ben nettó árbevétele 10,2 milliárd euró volt. A Solvay-csoport 1991. júniusa óta van jelen a magyar piacon. Kereskedelmi irodájában 8 dolgozót foglalkoztat.

Kiemelt Partnereink