Beszállítók Leépítésbe kezd a Continental

Leépítésbe kezd a Continental

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.15 11:16

Leépítésbe kezd a Continental

Fotó: Continental

A kutatás-fejlesztés területén körülbelül 1750 álláshely szűnik meg, további 5400 állás pedig az adminisztratív munkakörökből kerül leépítésre.

Hirdetés

A Continental mintegy 7150 álláshelyet szüntet meg a nehéz helyzetben lévő autóipari egységében, hogy versenyképesebbé tegye az üzletágat az elektromos járművekre és a digitális ajánlatokra való komplex átállás miatt. A leépítés a német beszállító globális létszámának nagyjából 3,6 százalékát teszi ki.

A Continental a németországi és máshol található telephelyek összevonását is tervezi, beleértve a kutatási és fejlesztési területeket is. A leépítések mintegy 40 százaléka a németországi alkalmazottakat érinti.

A Continental 2023 végén részletezte a jövő évtől kezdődően évente mintegy 400 millió eurós megtakarítási céljait, és jelezte, hogy a vállalat több ezer munkahelyet szüntetne meg. Wolfgang Reitzle, a nagyhatalmú elnök akkor azt mondta, hogy a vállalat mindenre készen áll, hogy rendbe hozza autóipari egységét.

Máshol is jöhet leépítés

Néhány más telephely mellett mintegy 17 telephelyet vizsgálnak felül a Rajna-Majna régióban – közölte a vállalat szóvivője. A Continental azt is felvázolta, hogy 2028-ra az idei várható 12 százalékról az árbevétel 9 százalékára kívánja csökkenteni a kutatás-fejlesztési kiadásokat.

A Continental, a Robert Bosch és a ZF Friedrichshafen német autóipari beszállítók idén visszafogott autógyártásra számítanak az elektromos járművek iránti kereslet lassulása, valamint a kínai növekedés visszafogott ütemű növekedése miatt.

A vállalat a kiadások csökkentésére irányuló nyomás alatt, miközben új technológiákba kell befektetnie, megkezdte a lehetséges eladások, közös vállalkozások és partnerségek felülvizsgálatát a versenytársakhoz képest lemaradt autóipari egységnél – írja az Automotive News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink