Beszállítók Közös akkugyártásba kezd az LG és a Siemens

Közös akkugyártásba kezd az LG és a Siemens

autopro.hu/D.Á. | 2021.12.20 09:23

Közös akkugyártásba kezd az LG és a Siemens

Fotó: Facebook/Siemens

Együttműködik az LG Energy Solution és a Siemens akkumulátorgyártás terén, már az első közös projektjüket is kijelölték. Az LGES a Siemens gyártástechnológiai know-how-jára kíváncsi leginkább.

Hirdetés

A felek szándéknyilatkozatot írtak alá, melyben közös akkumulátorgyártásról, azon belül főként a gyártási folyamatok digitalizálásáról állapodtak meg. A Siemens egyik igazgatósági tagja, egyben a vállalat Digital Industries, azaz digitális ipari megoldások részlegének vezetője, Cedrik Neike látogatott Szöulba a dokumentum aláírására.

Az együttműködés célja az okos akkumulátorgyártás bevezetése. Az LG Energy Solution tudatta, a stratégiai partnerségen keresztül új, fejlett technológiák kerülhetnek gyáraikba, továbbá képes lesz visszaszorítani karbonlábnyomát teljes beszállítói láncában, és fenntarthatóbban bonyolíthatja tevékenységét.

Az első, LGES-Siemens együttműködésen alapuló gyártósort az Ultium Cells második Spring Hill-i gyárában állítják fel az Egyesült Államokban, Tennessee államban. Az Ultium Cells, az LGES és a General Motors vegyesvállalata 2023-ban tervezi megkezdeni az akkumulátorcella-gyártást a telehelyen.

Egyetértenek a prioritásokban

Neike szerint a karbonsemleges közlekedés alapfeltételei a fejlett akkumulátorok, ezek adják az elektromos autók lelkét. Az LG Energy Solution és Siemens nagyot lép előre azok gyártása terén. Young Soo Kwon, az LGES vezérigazgatója a Siemens digitális gyártási eljárások hatékony használatában szerzett tudásanyagát szeretné átvenni. Szerinte a gyártástechnológia fejlődésének helyes lekövetése kritikus fontosságú az akkumulátorgyártás terén, főleg annak fényében, hogy az LG Energy Solution folyamatosan fejleszti termékei minőségét, és globális terjeszkedésben van — írta meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink