Beszállítók Kitart a belső égésű motor mellett a Faurecia

Kitart a belső égésű motor mellett a Faurecia

autopro.hu/Ó.B. | 2022.10.25 06:18

Kitart a belső égésű motor mellett a Faurecia

Fotó: Facebook/FaureciaGroup

A Faurecia a belső égésű motorok visszaszorulása ellenére sem kívánja feladni emissziócsökkentési megoldásokat kínáló üzletágát, mivel az még sokáig nyereséges marad, és hozzájárul az adósságcsökkentéshez – mondta az autóipari berendezéseket szállító cég vezérigazgatója.

Hirdetés

"Több mint 65 százalékos piaci részesedésünk van, így nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy az utolsó mohikánok leszünk, és ez elismerésre méltó" - mondta Patrick Koller vezérigazgató a 89. Párizsi Autószalon sajtónapjain.

"Más cégeknek be kell majd dobniuk a törülközőt, mert (a piacon) már nem lesz helyük a működéshez, és tekintve, hogy az ügyfeleknek beszállítóra van szükségük, így kapacitásbefektetés nélkül is visszaszerezhetünk piaci részesedést" - tette hozzá.

Lesz miből finanszírozni a növekedést

A vezető szerint a hosszú távú szerződésekkel operáló emissziókontroll üzletágból származó bevételek segíteni fognak a vállalatnak, hogy csökkentse adósságát, ami a Hella felvásárlásával keletkezett. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a tranzakcióval a legnagyobb autóipari beszállító csoport jött létre.

Az új Forvia Csoport, amelynek tevékenységi portfóliója immáron hidrogéntárolást, üléseket, beltéri felszereltségeket, világítást és kibocsátáskontrollt foglal magában, november 4-én mutatja be közép távú stratégiáját.

A Reuters cikke szerint vezérigazgató emellett megerősítette a Csoport azon célját, hogy 250 millió euró értékben realizáljon szinergiákat és egymilliárd eurónyi eszközt értékesítsen.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink