Beszállítók Kínai vállalat vásárolta meg a Wescast csoportot

Kínai vállalat vásárolta meg a Wescast csoportot

autopro.hu | 2013.05.24 06:42

Kínai vállalat vásárolta meg a Wescast csoportot

A korábban kanadai tulajdonban lévő Wescast Industries Inc. vállalatcsoport részvényeit 2013. márciusában megvásárolta a kínai tulajdonú Sichuan Bohong Industry Co., Ltd. vállalatcsoport. A Wescast részvények Torontói Tőzsdéről való kivonása megtörtént.

Hirdetés

A Wescast kanadai, egyesült államokbeli, magyarországi és kínai gyárakkal rendelkezik, autógyárak és azok közvetlen beszállítói számára gyárt kipufogócsonkokat, turbófeltöltő házakat és integrált turbófeltöltő házakat.

Az alkatrészeket vasötvözetekből és rozsdamentes acélból állítja elő öntödéiben és megmunkáló üzemeiben. Értékesítési és mérnöki tevékenységét Kanadában, Franciaországban, Németországban, Angliában és Japánban található szolgáltató irodái támogatják.

A Wescast vállalatcsoport magyarországi gyára Oroszlányban található, amely tevékenységét 2000-ben kezdte meg és jelenleg több, mint 1000 főt foglalkoztat.

A cég neve nem változott, annak napi ügymenetében nem történt változás. A Wescast és a Bohong is az értékesítés növekedését várja attól, hogy kölcsönösen új üzleti lehetőségeket hoznak a másik fél számára.

Kiemelt Partnereink