Beszállítók Két új üzemcsarnokot épít a kaposvári hőberendezés-gyártó

Két új üzemcsarnokot épít a kaposvári hőberendezés-gyártó

MTI | 2014.02.21 08:45

Két új üzemcsarnokot épít a kaposvári hőberendezés-gyártó

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a múlt év nyarán letelepedett német érdekeltségű Cabero Kft. - tájékoztatott az önkormányzat.

Hirdetés

A kiadott közlemény szerint Laurentino Cabero-Meindl, az ipari hűtőberendezéseket és hőcserélőket gyártó vállalat ügyvezetője az üzemben tett csütörtöki látogatása során arról tájékoztatta Szita Károly polgármestert, hogy két új üzemcsarnok építését tervezik. Az egyik egy 4,5 milliárd forint értékű beruházás, amit még az idén elkezdenének, és ha elkészül, 200 új dolgozónak adnak munkát.

Az ügyvezető a polgármesternek arról is beszámolt, hogy az üzemben folyamatos a gyártás - két hét alatt 120 tonna fémlemezt dolgoznak fel - és a hatékonyabb termelés érdekében a mágocsi lemezfeldolgozó cégüket is áttelepítenék Kaposvárra.

A cég a jelenlegi 63 dolgozó mellett újabbakat, elsősorban mérnököket is felvenne - olvasható a közleményben.

Laurentino Cabero-Meindl aról is beszámolt a polgármesternek, hogy a vállalat vezetése sokat tesz a dolgozókért. Kisbuszokkal viszik munkába őket, egy kedvezőbb bérezést is kialakítanak, s tervezik, hogy egy óvodát építenek az üzemben dolgozók gyermekeinek.

- Optimizmusra ad okot, hogy a Kaposváron működő vállalkozások többsége fejlesztene és bővítene. Ez pedig nem jelent mást, minthogy újabb kaposvári családok megélhetése válik biztossá - idézte a polgármester üzemlátogatáson elhangzott szavait a közlemény.

Kiemelt Partnereink