Beszállítók Javította kilátásait a Faurecia

Javította kilátásait a Faurecia

autopro.hu/P.B. | 2022.02.24 09:21

Javította kilátásait a Faurecia

Fotó: Facebook/FaureciaGroup

Legfrissebb előrejelzése alapján a Faurecia az eddigi várakozásainál jobb évre és a chiphiány enyhülésére számít 2022-ben. A cégcsoport február elején zárta le a német Hella felvásárlását.

Hirdetés

A legújabb becslése szerint a korábbinál félmilliárd euróval nagyobb bevétellel, 18 milliárd euróval számol 2022-ben a Faurecia. Az előző évben 15,6 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el a francia cégcsoport.

A vállalat a bejelentéssel együtt közölte azt is, hogy április 28-án adják ki a Hellával egyesített csoport egész évére vonatkozó előrejelzését, valamint az első negyedéves értékesítési adatokat is akkor fogják ismertetni.

Új név

Az egyesített csoport Forvia néven folytatja a korábbi tevékenységét immár a világ hetedik legnagyobb autóipari beszállítójaként. Patrick Koller vezérigazgató szerint jó úton jár a két vállalat ahhoz, hogy a szinergiákat kihasználva a további növekedés útjára lépjen.

Az üléseket, műszerfalakat és üzemanyagrendszereket szállító Faurecia azt is közölte, hogy 2022-ben hat és hét százalék közötti működési árrésre számít a tavalyi 5,5 százalékhoz képest. A cég egész éves nettó vesztesége 79 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 379 millió eurós veszteségről.

A Faurecia szerint 2022-re vonatkozó előrejelzése azon a feltételezésen alapul, hogy a világ autóipari termelése 2022-ben 78,7 millió járműre fog visszaállni. A vállalat Magyarországon két telephellyel rendelkezik Nagykátán és Jászárokszálláson.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink