Beszállítók Járműgyártó cég a hónap kkv-ja

Járműgyártó cég a hónap kkv-ja

autopro.hu | 2014.10.06 10:53

Járműgyártó cég a hónap kkv-ja

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a Sikeres Vállalkozásokért szeptemberi elismeréseit. A hónap kis- és középvállalkozása a Járműszerelvényt Gyártó Zrt. lett. A hónap beruházója elismerést az Evonik Agroferm Fermentációipari Zrt., a hónap induló vállalkozása címet a Skawa Innovation Kft. érdemelte ki.

Hirdetés

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország gazdasági teljesítménye, előrejutása a cégek teljesítményén múlik, és kijelentette: folytatni kell a szakképzési rendszer átalakítását a gazdaság igényei szerint, a foglalkoztatás előtti akadályok lebontását a rugalmasabb munkaerőpiac kialakításához, az innovációs források hatékony felhasználását úgy, hogy az a kisvállalkozásokhoz is eljusson.

A díjazott kkv telephelye Tiszavasváriban

A Járműszerelvényt Gyártó Zrt. vasúti személykocsik és autóbusz szerelvények előállításával foglalkozik 1916 óta, az elmúlt tíz évben a cég teljesen megújult, 159 embernek ad munkát, középtávú célja a tiszavasvári gyár létszámának további bővítése. A vállalat termékeinek csaknem 99 százalékát külföldön értékesíti, 2011-ben a Siemens AG a 36 ezer beszállítójának értékelése során a társaságot a legjobb beszállító címmel tüntette ki innováció kategóriában.

A miniszter beszéde a díjátadón (kormany.hu)

Kiemelt Partnereink