Beszállítók Így hat az izraeli cégekre a háború

Így hat az izraeli cégekre a háború

autopro.hu/P.B. | 2023.10.10 12:20

Így hat az izraeli cégekre a háború

Fotó: Mobileye

Mint ismert, a hétvégén a izraeli hatóságokat váratlanul érte a palesztin szélsőséges Hamasz támadása. A csapás elsősorban civileket ért, Izrael válaszul lényegében háborút hirdetett a csoport ellen. A helyzet az autóipari cégekre is hatással van.

Hirdetés

A helyzet Izraelben egyre rosszabb, sok céget és az ő alkalmazottait érinti a jelenlegi háborús helyzet. A járműiparban a legismertebb érintett cég az autonóm vezetéssel foglalkozó Mobileye, melynek alapítója és vezérigazgatója, Amnon Shashua meg is szólalt az ügyben.

„Mi, a Mobileye haladéktalanul ötmillió új sékelt utalunk át non-profit szervezeteknek, amelyek jelenleg éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy segítsenek az áldozatokon, menedéket és orvosi segítséget nyújtva nekik. A Mobileye teljes csapata osztozik a sebesültek és halottak családjainak mély gyászában, imádkozunk a sebesültek és eltűntek békéjéért, valamint támogatjuk a biztonsági erőket és az IDF katonáit” – írta az X-en.

Amint azt a Mobileye szóvivője megerősítette az Automobilwochénak, az üzleti tevékenységet a válság nem érinti.

A Mobileye az egyik legismertebb izraeli autóipari vállalat, a cég vezetőtámogató rendszerekhez és autonóm vezetéshez szükséges technológiát gyárt. A Volkswagen, a Valeo és a kínai Zeekr is a Mobileye ügyfelei közé tartozik. A cég nagyrészt az Intel félvezetőgyártó tulajdonában van.

A chipgyártás is érintett

A chipgyártó Nvidiát is érinti az izraeli háború: október 15-én és 16-án Tel-Avivban tartották volna az MI-csúcsot, a helyzetre való tekintettel a vállalat lemondta a csúcstalálkozót, beleértve Jensen Huang vezérigazgató vitaindító beszédét is.

A lemondott esemény, a mesterséges intelligencia csúcstalálkozó az egyik legnagyobb MI-vel foglalkozó konferencia. Az Nvidia ezen a területen az egyik úttörőnek számít. A rendezvényre több tucat Nvidia-vállalat és partner is regisztrált a világ minden tájáról, köztük a Google Cloud, a Microsoft Azure, a Dell és a HP is.

Az MI-csúcstalálkozón a várakozások szerint olyan témákról lehetett volna szó, mint a CUDA vagy az Nvidia Omniverse - a BMW és a Mercedes például az Nvidia Omniverse MI technológiáját használja legújabb összeszerelő soraiban és gyáraiban – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink