Beszállítók Hogyan fizetnek fizetős helyeken az önvezetők?

Hogyan fizetnek fizetős helyeken az önvezetők?

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.16 06:01

Hogyan fizetnek fizetős helyeken az önvezetők?

A ZF megalapította a Car eWallet GmbH-t, egy berlini központú startupot, mely hathónapos IBM-mel és UBS-szel való kezdeti együttműködése után továbbfejleszti és piacra viszi szolgáltatásait. A vállalat elektronikus tranzakciós megoldása útdíjak, parkolódjak vagy autómegosztó szolgáltatások költségeinek rendezésére kínál lehetőséget. 2018 második felében már a hétköznapokban is találkozhatunk vele.

Hirdetés

A ZF új szolgáltatása a nagymértékben automatizált és a teljesen önvezető autózás, illetve az elektromobilitás számára is szükséges lesz, hogy megoldják a fizetési kérdéseket, hiszen ez az egyetlen olyan mód, ahol a sofőr nélküli személyautók önállóan képesek fizetős szolgáltatásokat igénybe venni. A beszállító ezzel leegyszerűsíti a technikai szolgáltatásokat, a digitális kereskedelmet és a készpénz nélküli fizetéseket a gyártók, beszállítók, szolgáltatók és ügyfelek között. Már az első naptól kezdve pozitív visszajelzéseket kapott az újdonság.

– Intenzíven dolgozunk azon, hogy felkészítsük a Car eWallet-et a piacra lépésre, mondta el Alexander Graf, az eWallet projekt vezetője. – Minden szükséges szervezési lépést megtettünk, hogy ez megtörténhessen.

A ZF most kiszervezte a Car eWallet fejlesztéséhez és marketingjéhez kapcsolódó tevékenységet. A kezdeti finanszírozási fázisban a ZF alaptőkével látja el leányát, amely így startup formájából adódóan kihasználhatja annak minden előnyét.

– Továbbra is fenntartjuk majd a technológiai kapcsolatot a ZF-fel és termékportfóliójával, miközben az egész mobilitási ipar, és a pénzügyi szolgáltatók számára is elérhetővé tesszük a Car eWallet-et, tette hozzá Graf. Ezzel a Car eWallet GmbH a ZF Friedrichshafen változó munkafolyamatának bizonyítéka az összekapcsolt ökoszisztémák terén.

Kiemelt Partnereink