Beszállítók Hatmilliárd forintos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

Hatmilliárd forintos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

MTI | 2021.04.12 17:23

Hatmilliárd forintos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

Fotó: Bosch

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata. A hatmilliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre.

Hirdetés

A bejelentésen Szijjártó Péter elmondta: az új szolgáltatóközpontból öt, térségbeli ország Bosch-munkavállalóinak nyújtanak majd HR-szolgáltatásokat. A tevékenység hátterében komoly informatikai fejlesztések állnak, így kifejezetten magas technológiai színvonalat képviselő beruházásról van szó.

Az eseményen Somogyi András, a magyarországi Bosch Csoport és az Adria régió humán erőforrás igazgatója kifejtette, hogy a vállalat számára Magyarország stratégiai fontosságú partner és befektetési célpont. A csoport az országban több mint 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, így az egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadó.

A folyamatos fejlődés csak kiszámítható üzleti környezetben tartható fent, ezért döntött úgy a Bosch, hogy Magyarország lesz az öt országot kiszolgáló, regionális jelentőségű beruházás színhelye - mondta az igazgató.

Ügyfélszolgálat házon belül - egyszerű, hatékony, digitalizált folyamatok

Az új HR szolgáltatóközpont öt ország, illetve a vállalat világszintű szolgáltatási üzletági összefogásának és több éves munkájának eredményeként jött létre a Bosch Csoport 2019-ben elindított globális kezdeményezésének részeként. Ennek célja, hogy a vállalatcsoporton belül még szorosabb legyen az együttműködés, és a szinergiákat kihasználva hatékonyabban támogassák a Bosch üzleti törekvéseit. „A vecsési szolgáltatóközpont az innovatív, digitális megoldásokkal, valamint az automatizált folyamatokkal egyszerűbb, hatékonyabb és kényelmesebb szolgáltatásokat nyújt a Bosch munkavállalói számára” – hangsúlyozta a beruházás kapcsán Somogyi András.

A központban kezdetben HR és ügyfélszolgálati munkát végeznek munkaügyi adminisztráció, projektmenedzsment, bérszámfejtés, kiküldetések, HR-IT, valamint a toborzást és a képzést illetően, de a szolgáltatások köre később további területekkel is bővülhet. Új digitális rendszerrel is segítik a kollégákat minden, a HR-hez kapcsolódó adminisztráció gyors és egyszerű elintézésében. A munkavállalók mindössze néhány kattintással módosítani tudják adataikat, HR szolgáltatásokat tudnak igényelni, de gyors online vagy telefonos segítséget is kérhetnek a szolgáltatóközpont munkatársaitól. Stratégiai szerep a Bosch Csoport tevékenységében A beruházással tovább erősíti jelenlétét Magyarországon a Bosch Csoport, amelynek kilenc magyar leányvállalata több mint 15 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Fejlődik az agglomeráció

Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője a beruházás jelentőségét kiemelve kifejtette, hogy Budapest agglomerációja évtizedekig „lesajnált" területe volt az országnak. Mint fogalmazott, gazdasági szempontból a térség ma már különösen fontos, közlekedési csomópontokkal, jelentős közúti közlekedési lehetőségekkel, vasútvonalakkal és repülőtérrel.

A képviselő jelezte azt is, hogy a 2021-től kezdődő uniós időszakban Budapest és Pest megye külön régiót alkot, a megye új forrásokat kap, ami lehetőséget nyújt versenyhátránya ledolgozásához.

A Bosch portfóliója széles és sokszínű Magyarországon. Az 1998-ban alapított hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. a Bosch csoport gépjármű-elektronika részlegének legnagyobb gyártóközpontja a világon. A barkács- és kertészeti eszközöket előállító miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. világszerte a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-ben, szintén Miskolcon, elektromos kerékpárokhoz készítenek hajtást és motort. Egerben és Makláron a Robert Bosch Automotive Steering Kft.-ben valamint az Automotive Steering Column Kft.-ben kormányműveket és -oszlopokat gyártanak. A Budapesti Fejlesztési Központ pedig az elmúlt években a cégcsoport egyik zászlóshajójává vált, és mára megkerülhetetlen a nemzetközi autóipar vérkeringésében.

Kiemelt Partnereink