Beszállítók Három hazai beruházást is bejelentett a Continental

Három hazai beruházást is bejelentett a Continental

autopro.hu | 2023.10.27 13:22

Három hazai beruházást is bejelentett a Continental

Fotó: Continental

Három új, nagyszabású kutatás-fejlesztési projektet jelentett be a Continental, hogy tovább erősítse magyarországi operációját. Az összesen 47,6 millió euró értékű beruházások 280 új munkahelyet hoznak létre 2024-ig, amelyek keretében az önvezetés és a járműbiztonság terén fejlesztenek megoldásokat.

Hirdetés

A Continental Csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van hazánkban: az autóipar, a gumiabroncs, valamint az ipari megoldások területei is megtalálhatók az országban. A helyi leányvállalatok mintegy nyolcezer embert foglalkoztatnak szerte az országban hét különböző helyszínen. A hazai portfólió egy mesterséges intelligencia fejlesztő központból, egy járműdinamikai központból és tesztpályából, hat gyárból, valamint egy regionális gumiabroncs-kereskedelmi központból áll.

A vállalatcsoport most bejelentette, hogy tovább élénkíti kutatás-fejlesztési tevékenységét három, elsősorban az MI területére fókuszáló projekt elindításával. A Continental Automotive Hungary Kft. 15,8 millió eurót ruház be 90 új munkahely teremtése mellett önvezető és magas automatizáltságú vezetési rendszerek és funkciók fejlesztése céljából – számol be a fejlesztésről a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség.

A vállalat emellett 6,7 millió eurót fordít olyan fejlesztésekre, amelyek a járműbiztonságot szolgálják, illetve iparági normákat valósítanak meg, ezzel negyven további állást létrehozva. Mindkét projektre a budapesti és veszprémi telephelyen kerül sor.

Autonóm vezetés terén is lesz fejlesztés

A Continental Autonomous Mobility Kft. ugyanakkor negyedik szintű önvezető szoftveres megoldások, valamint vezetés támogató rendszerek fejlesztésére vállalt kötelezettséget 25,1 millió euró értékben. A beruházás 150 új munkahelyet teremt.

A Continental saját Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központjának 2018-as megnyitása óta folyamatosan bővíti kompetenciáit és szakértelmét az MI területén a gépi látás, a környezeti érzékelés és egyéb más területek vonatkozásban. A bejelentett projektek újabb lökést adnak a vállalat számára, hogy a globális MI verseny élmezőnyében maradjon.

Magyarországon a Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligencia fejlesztő központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen. Hazánkban a vállalat mintegy 8 ezer munkatársat foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer-termékek fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével. Magyarországon a Continental Csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van. Az autóipari és a gumiabroncs szektorokhoz tartozó, valamint az ipari megoldásokat szállító ContiTech vállalatok tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink