Beszállítók Halasztják a düsseldorfi wire/Tube szakkiállítást is

Halasztják a düsseldorfi wire/Tube szakkiállítást is

autopro.hu/K.Á. | 2020.03.02 16:23

Halasztják a düsseldorfi wire/Tube szakkiállítást is

Fotó: Wire/Tube

A Messe Düsseldorf GmbH a koronavírus okozta helyzet miatt későbbi időpontra halasztja az eredetileg március 30. és április 3. között megrendezni tervezett wire/Tube 2020 szakvásárt. A szervező azt ígéri, hogy rövid időn belül döntenek egy későbbi, a tervezés biztonságát garantáló, alternatív vásári időpontról.

Hirdetés

A Messe Düsseldorf követi a szövetségi német kormány krízisstábjának azon ajánlását, amit a Robert-Koch-Institut által meghatározott, nagyszabású tömegrendezvényeket érintő rizikófaktor figyelembevételével fogalmazott meg. Ezt az ajánlást követve, valamint a fertőzöttek számának egyidejű, Európára is kiterjedő, nagymértékű növekedésére tekintettel, a Messe Düsseldorf számára egyértelmű volt a helyzet újraértékelése. A kialakult helyzetet bonyolítja a szakvásár kiállítóinak és látogatóinak elbizonytalanodása a részvételt illetően, valamint – elsősorban a külföldi partnereinket érintő – utazási komplikációk felmerülése is.

A kétévente megrendezett szakvásár 2018-ban 53 országból 1442 kiállítóval mutatkozott be 65 ezer négyzetméteren, és 42 ezer látogató érkezett 100 országból.

„Ügyfeleink, partnereink és dolgozóink bíznak bennünk. Ez a bizalom túlmutat a düsseldorfi nagyszabású nemzetközi rendezvények professzionális és sikeres lebonyolításán. Ezt a bizalmat akkor is érezniük kell irántunk, amikor az Önök biztonsága érdekében, kritikus döntés meghozatalára kényszerülünk” – hangsúlyozta Werner M. Dornscheidt, Messe Düsseldorf GmbH vezérigazgatója.

„Ez a döntés valamennyi résztvevő számára nehézségeket jelent. Azonban az időszerű halasztás úgy a Messe Düsseldorf, mint ügyfelei számára - az egyre dinamikusabb fejlődés szempontjából - kötelező érvényű” – nyilatkozta Thomas Geisel, Düsseldorf város főpolgármestere, a Messe Düsseldorf GmbH felügyelő bizottságának elnöke.

Nem a wire/Tube 2020 az egyetlen szakkiállítás, aminek a szervezésében fennakadásokat okoz a koronavírus járvány. Másfél héttel a rendezvény előtt, február közepén több nagy kiállító visszalépését követően lefújták a barcelonai Mobil világkongresszust, mely a mobil iparág legjelentősebb seregszemléje. Hasonlóan sorsa jutott a Genfi Autószalon is, melyet pénteken mondtak le a szervezők, mivel a svájci kormány megtiltotta minden olyan tömegrendezvény megtartását, melyre ezernél több látogatót várnak.

Kiemelt Partnereink