Gyártók Visszaléptek a nagy gyártók, elmarad a barcelonai világkongresszus

Visszaléptek a nagy gyártók, elmarad a barcelonai világkongresszus

MTI | 2020.02.13 19:13

Visszaléptek a nagy gyártók, elmarad a barcelonai világkongresszus

Fotó: Pexels

Elmarad a mobil iparág legjelentősebb seregszemléje, a Barcelonában évente megrendezésre kerülő Mobil világkongresszus (Mobile World Congress - MWC) - jelentette be az esemény szervezője, a GSMA. Több nagyvállalat visszamondta már a részvételt, az Ericsson épp a héten jelentette be, hogy mégsem állít standot a rendezvényen.

Hirdetés

Az általában több mint százezer látogatót vonzó seregszemlét az idén február 24. és 27. között tartották volna, mintegy 2800 kiállító részvételével.

A világkongresszus szervezője, a mobil szolgáltatók nemzetközi szakmai szervezete (GSMA) sajnálkozását fejezte ki, miközben jelezte, hogy mindennél fontosabb az emberek egészsége és biztonsága, célozva ezzel az új koronavírusra.

Mats Granryd, a GSMA vezérigazgatója azt mondta, hogy „nem a pénzről szól a döntés, vis maior történt, ami ellen senki sem biztosított".

A koronavírussal összefüggésben a seregszemlén történő részvételt az elmúlt napokban egymás után mondták le a nagy cégek, csak szerdán távolmaradását jelezte a Deutsche Telekom, a BT, a Vodafone és a Nokia. Korábban a Sony, az Amazon.com Inc, a dél-koreai LG Electronics, és az Ericsson svéd vállalat, valamint az amerikai Nvidia mondta le a részvételét.

Kiemelt Partnereink