Beszállítók Gyengébb évet zárhat a Hella

Gyengébb évet zárhat a Hella

autopro.hu | 2015.09.28 08:23

Gyengébb évet zárhat a Hella

Tény, hogy a kínai beszállítókhoz képest drágább a német Hella. A profitráta csökkentésével megnyirbálta a vállalat a 2015-2016-ra korábban bejelentett nyereségcélokat.

Hirdetés

Ennek értelmében az adózás előtti nyereség (ebit) alacsonyabb lesz, mint amit az előző évben jósoltak erre az időszakra (430 millió euró, kb. 135 milliárd forint). A Hella nyeresége akár 50 millió euróval (kb.15,6 milliárd forint) is csökkenhet – írta az osztrák industriemagazin.at. A szeptember közepén meghatározott értékesítési célt tartani akarják. Törekedni akarnak az elsődleges beszállítói szerepre. Ez főleg az első negyedévben érződött, amikor felmerült az ezzel kapcsolatos költségek zöme. Az ebit idén így várhatóan 27 százalékkal esik vissza az előző évhez képest, ez 69 millió eurót (kb. 21,5 milliárd forintot) tesz ki.

Az Audinak is szállít a Hella

Ennek ellenére az első negyedévben 14 százalékkal, 1,5 milliárd euróra (kb. 470 milliárd forint) nőttek a bevételek, ez még az árfolyamhatásoktól megtisztítva is tíz százalék feletti érték. A jó amerikai, európai és kínai keresletnek köszönhetik mindezt. A Hella világszerte több mint száz helyszínen mindegy 32 ezer főt foglalkoztat.

Kiemelt Partnereink