Beszállítók Fontos alkatrészek piacát tarolnák le a japánok

Fontos alkatrészek piacát tarolnák le a japánok

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.20 12:00

Fontos alkatrészek piacát tarolnák le a japánok

A Toyota és a Denso bejelentette, megfontolják a legfontosabb elektromos alkatrészek üzemeinek egységesítését. Fókuszban a tömeggyártás fejlesztése.

Hirdetés

Az autóiparban az elektromos hajtáshoz, az autonóm vezetéshez és a hálózatba kötéshez kapcsolódó technológiai fejlődés egyre csak gyorsul, ennek megfelelően a különböző, elektromos vezérlésű autóalkatrészek iránt növekvő igény az ilyen alkatrészeket gyártó üzemek további fejlődéséhez vezet majd.

A Denso már régóta fejleszt és gyárt félvezetőket fedélzeti autóipari felhasználásra a világ minden táján. A tömeggyártás-fejlesztés egységesítésével a Denso és a Toyota között cél az is, hogy gyors és versenyképes fejlesztési és gyártási struktúrát hozzanak létre. Ez maximalizálja a forrásfelhasználást, ami a jövő mobilitásának értéknövekedéséhez és a versenyképesség erősítéséhez vezet.

A tervek között szerepel, hogy a Toyota Hirose üzeméből 2019-re átkerül a Densóhoz az elektromos alkatrészek gyártása, 2022-től pedig az elektromos alkatrészek tömeggyártási funkciói is – egyben a fejlesztési helyszínek integrálását egységesítik. A jelenleg szétszóródott fejlesztési helyszínek központosítása lehetővé tenné a Toyota számára, hogy olyan új szervezeti struktúrát vezessen be, ami egységesíti a működést a fejlesztéstől kezdve egészen a gyártásig, ezzel gyorsabb fejlesztési sebességet biztosítva.

Kiemelt Partnereink