Beszállítók Festékgyártó üzemcsarnok épült Szolnokon

Festékgyártó üzemcsarnok épült Szolnokon

MTI | 2015.05.30 12:00

Festékgyártó üzemcsarnok épült Szolnokon

Több mint egymilliárd forintból, összesen 690 milliós uniós pályázati támogatással elkészült az Unisil Hungary Szilikongyártó Kft. szolnoki üzemcsarnoka.

Hirdetés

A gyár elsődlegesen vízlepergető, formaleválasztó folyadékok és emulziók előállításával foglalkozik, ezeket forgalmazza belföldön és külföldön egyaránt. Emellett kőzet- és üveggyapot hőszigetelő anyagok gyártásához alkalmazható porzáscsökkentő és víztaszító adalékszereket is gyárt. Termékeit az abroncs- és gumitechnikai, az építőanyag- és építőipar, illetve a lakosság használja.

A cég két éven belül a jelenlegi 17-ről 60-ra tervezi növelni dolgozói létszámámot.

Az UNISIL Hungary Szilikongyártó Kft. 2013. augusztus 31-én alakult meg a haditechnikai termékek javításával és forgalmazásával foglalkozó Specimpex Kft. jogutódaként. Az Új Széchenyi Terv keretein belül 2011-ben a Specimpex Kft. létrehozott egy új üzemet a szolnoki Panel utcai telephelyen, az ott alapított gyár vette fel az UNISIL Hungary Kft. nevet, amely szilikon termékek és építőipari adalékszerek előállítását tekinti fő profiljának.

A nyilvános cégadatok szerint az Unisil Hungary Szilikongyártó Kft. 2013-ban az előző évi, több mint 245 millió forint után 820 millió forint nettó árbevételt ért el. Adózott eredménye 2012-ről 2013-ra 35 millióról 20 millió forintra csökkent. A cég saját tőkéje 68 millió forint.

Kiemelt Partnereink