Beszállítók Felülvizsgálja akkumulátor üzletágát a Johnson Controls

Felülvizsgálja akkumulátor üzletágát a Johnson Controls

autopro.hu/Sz.K. | 2018.04.01 07:12

Felülvizsgálja akkumulátor üzletágát a Johnson Controls

Új stratégiai irányt kaphat az amerikai beszállító Power Solution üzletága, míg az épülettechnológiai pillér tovább erősödhet.

Hirdetés

– A legfontosabb számunkra az, hogy részvényeseinknek további értéket teremtsünk, mondta el George Oliver, a konszern igazgatója. Ennek egyik eszközeként felülvizsgálják az akkumulátorokat gyártó üzletágat, de szintén ezt a célt szolgálja a termékportfólió optimalizálása is.

A vállalat két fő pillére egymástól teljesen különböző iparágban érdekelt. A stratégiai szempontból nagyobb prioritást élvez az egyre növekvő épülettechnológiai részleg, hiszen ezen a téren a Johnson Controls piacvezető pozíciót szeretne magáénak tudni.

A másik fő tevékenységi terület, a Power Solutions most meghirdetett stratégiai irányának átvizsgálása a következő néhány hónapban lezajlik. Ez a részleg nagyjából 15 ezer főt foglalkoztat, tavaly pedig 7,3 milliárd dollárral vette ki részét a vállalatcsoprot forgalmából.

Az üzletág újrastrukturálása Európa-szerte 3500 dolgozót érintene. A Power Solutions központja Hannoverben van, ott összesen 1300-an dolgoznak. A telepjelyen 2016-ban a Johnson Controls közel százmillió eurót fektetett be, 14 ezer négyzetméteresre növelve a gyárat. A cél akkor az volt, hogy az AGM akkumulátorok gyártási volumenét 65 százalékkal megnöveljék.

2013-ban a zwickaui gyárat is tovább bővítették, az lett a világ legnagyobb AGM akkumulátorokat gyártó üzeme, amely négyszáz főt foglalkoztat.

A vállalat évente több mint 146 millió akkumulátort értékesít.

Kiemelt Partnereink