Beszállítók Felszámolja közös vállalatát a Continental és az Osram

Felszámolja közös vállalatát a Continental és az Osram

autopro.hu/P.B. | 2020.09.28 13:20

Felszámolja közös vállalatát a Continental és az Osram

Fotó: Continental Press Releases

A megszűnő közös cégben a két vállalat egyenlő részesedéssel rendelkezett. A Continental és az Osram a jelenlegi piaci viszonyokra reagálva hozta meg a döntését, mert a 2017-ben remélt előnyöket jelenleg nem tudják kihasználni. Ettől függetlenül a jövőben továbbra is együttműködnek majd a járművek világítórendszerének tervezésében.

Hirdetés

A Continental vezetősége a múlt héten úgy döntött, hogy kiszáll a 2018-ban létrehozott közös vállalkozásból, amit az Osrammal alapított a vállalat. A közös vállalkozásban egyenlő arányban volt jelen a két cég, amelyek most tárgyalásokat folytatnak arról, hogy az év végére hogyan szüntessék meg a vállalkozást. A közös vállalkozás 1500 dolgozóból és 14 telephelyből állt, ezek most visszakerülnek az anyavállalatokhoz.

A Continental közleménye szerint a két vállalat a jelenlegi nehéz piaci viszonyokra reagál, beleértve az alacsonyabb járműipari megrendeléseket és a gazdasági válságot. A Continental szerint 2025 előtt nem áll helyre az autóipar a 2017-et megelőző szintre, ezért az Osrammal kötött korábbi közös vállalkozásból remélt profitot nem tudják majd realizálni. A már meglévő megrendeléseket nem érinti a döntés.

A lépés ellenére az Osram és a Continental folytatja a közös munkát a járművek világításának területén, melynek jövője a LED-lámpákban rejlik a Continental szerint.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink