Beszállítók Fejlesztett a Csabacast: duplázzák a termelést

Fejlesztett a Csabacast: duplázzák a termelést

autopro.hu/P.M. | 2017.10.24 09:30

Fejlesztett a Csabacast: duplázzák a termelést

Átadták a Csabacast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázisát Apcon: a kapacitás megkétszerezése mellett jelentős árbevétel-növekedést tesz lehetővé és 130 új munkahelyet teremt a beruházás.

Hirdetés

A zöldmezős beruházás több mint 5,6 milliárd forintból valósult meg, melynek során 17 ezer négyzetméteres gyártóbázist húzott fel a cég. A csarnokot a jelenlegi legmagasabb technikai és minőségi elvárásoknak megfelelő technológiával, illetve gépparkkal szereltek fel.

A magyar magánszemélyek tulajdonában álló vállalat tevékenységi körébe nemcsak a nyomásos alumíniumöntvények, elsősorban gépjárműipari motoralkatrészek előállítása, de a tervezés és a megmunkálás is beletartozik. A gyártási tevékenység a heves megyei Apcon zajlik, a vállalat 2016-ban mintegy 8 millió alkatrészt gyártott és éves árbevétele meghaladta a 10 milliárd forintot, melynek több mint 95%-a export értékesítés volt. A beruházás eredményeként a cég árbevételét az elkövetkező 5 évben előreláthatólag 60%-kal fogja növelni, de a telephely lehetővé teszi akár a jelenlegi árbevétel megduplázását is.

A Csabacast vevőik elsősorban az európai, főleg német autógyárak


A vállalat Tier1-es autóipari beszállító, vásárlóik között található például a Audi, a BMW, a Mercedes, vagy a Ford, de szállítanak más szektorokba is, ahol partnereik között tartják számon a Boscht, a Mielét és a Thyssenkruppot. A Csabacastot 2017-ben a Budapesti Értéktőzsde beválasztotta az 50 leginspirálóbb sikeres magyar vállalat közé, a Londoni Értéktőzsde pedig beválogatta az 1000 leginspirálóbb és legdinamikusabb európai kis- középvállalat listájára.

Hetzmann Béla ügyvezető igazgató az eseményen közölte: a vállalat főként európai, vagy a kontinensen gyártóüzemmel rendelkező autógyáraknak – készít motor-, váltó-, és differenciálmű alkatrészeket.

Tájékoztatása szerint a jelenleg több mint 400 dolgozót foglalkoztató társaság tavaly mintegy 8 millió alkatrészt állított elő, melyek 95 százalékát exportálta. A Csabacast árbevétele 2016-ban meghaladta a 10 milliárd forintot. Új gyártóegysége Európa egyik leginnovatívabb nagynyomásos alumíniumöntödéje, mely akár e kapacitás és árbevétel megduplázását is lehetővé teszi.


Kiemelt Partnereink