Beszállítók Fejleszt a Goodyear: az abroncsgyártó sem maradhat ki az önvezetésből

Fejleszt a Goodyear: az abroncsgyártó sem maradhat ki az önvezetésből

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.15 10:38

Fejleszt a Goodyear: az abroncsgyártó sem maradhat ki az önvezetésből

Még tovább bővíti globális innovációs hálózatát a Goodyear, ennek legújabb lépése az Mcity, a Michigani Egyetemmel kötött köz- és egyben magáncélú partnerkapcsolata is. A cél, hogy a Goodyear hálózatba kapcsolt és automatizált járműveket, illetve technológiákat fejlesszen.

Hirdetés

A Goodyear az Mcity tesztüzemében végzi majd az elektromos és önvezető autók tesztjét, hogy a tapasztalatok alapján továbbfejlessze intelligens gumiabroncsait és érzékelőit, hogy az úttal való kapcsolat még nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtson az utazóknak.

– Az Mcity tevékenysége, illetve további kiemelt partnereink segítenek annak felgyorsításában, hogy az újabb és újabb mobilitási megoldásoknak, például autonóm járműveknek vagy közösségi autóflottáknak még inkább megfelelő abroncsokat készíthessünk, mondta el Chris Helsel, a Goodyear technológiai igazgatója.

Az Mcity tesztüzem arra a célra építtetett, hogy teret biztosítson az összekapcsolt és autonóm járművek, illetve az ilyen technológiák szimulációinak városi és külvárosi környezetet imitálva. A Goodyear az egyetlen abroncsgyártó vállalat, amely részt vesz az Mcity tesztüzemben végzett kutatásban. A projekt 60 vállalatot egyesít, melyek között autóipari gyártók és beszállítók, chip- és hardvergyártók, biztosítási tanácsadók valamint olyan vállalatok vannak, melyek speciális modellezéssel, big datával és intelligens közlekedési rendszerekkel foglalkoznak.

A Goodyear számára az Mcity annak a globális innovációs hálózatának a kiterjesztését képviseli, amely innovációs és fejlesztési központokat, abroncstesztelő üzemeket is magába foglal világszerte. A hálózatba tartoznak még nyitott innovációs partnerkapcsolatok számos ügyféllel, beszállítóval, kormányzati szereplőkkel és további egyetemekkel.

A 16 hektáros innovatív központ az egyik vezető összekapcsolt és autonóm tesztüzem a világon. Itt korai fázisú kutatásokat, csúcstechnológiákat tesztelhetnek valós idejű környezetben, továbbá közúti járműtelepítéseket is végeznek, hogy a továbbiakban a legújabb technológiákat próbálhassák ki.

Kiemelt Partnereink