Beszállítók Eurómilliókból fejleszti üzemét a BASF

Eurómilliókból fejleszti üzemét a BASF

autopro.hu/P.B. | 2021.02.16 08:21

Eurómilliókból fejleszti üzemét a BASF

Fotó: BASF Press photos

A BASF beruházása után a schwarzheidei gyárban évente 400 ezer elektromos autó akkumulátorához készülhet majd katód és egyéb alkatrész. A beruházás 2022-re 17 millióba kerül és 2022-ben fejeződhet be.

Hirdetés

Jörg Steinbach, Brandenburg tartomány gazdasági minisztere a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy a cél a Lausitz régió munkahelyeinek megőrzése, és a környék gazdasági fejlesztése. A régió az egykori NDK területén fekszik, így a gazdasági helyzete valóban elmaradt Németország más iparvidékeihez képest.

A BASF 17 millió eurót fordít az infrastruktúra bővítésére, így például új létesítmény is épül a katódok alapanyagainak gyártásához. Steinbach szerint emellett további 67 millió euróból az akkumulátorok újrahasznosításának céljából is épül egy gyár a településen, amely így komoly fejlődésen mehet át.

Négyszázezer elektromos autót szolgálhat is a gyár

A tervezett beruházásokkal együtt a BASF schwarzheidei üzeme évi 400 ezer elektromos (vagy plug-in hibrid) jármű akkumulátorház fog gyártani alapanyagokat 2022-től. A projektet az Európai Akkumulátorszövetség is támogatja. A fejlesztés 150 új munkahelyet hoz létre.

Az Automobilwoche cikke szerint a BASF másik, Ludwigshafenben található akkumulátorgyárának fejlesztéséről is folynak a tárgyalások.

Kiemelt Partnereink