Beszállítók EPS-sorozatgyártás-fejlesztésre kapott megbízást a Knorr-Bremse

EPS-sorozatgyártás-fejlesztésre kapott megbízást a Knorr-Bremse

autopro.hu | 2022.02.18 14:21

EPS-sorozatgyártás-fejlesztésre kapott megbízást a Knorr-Bremse

Fotó: Knorr-Bremse

Megrendelést kapott EPS rendszerek sorozatgyártás-fejlesztésére a Knorr-Bremse. A 2025-ös évtől kezdődően a vállalat EPS rendszerekkel látja el egy vezető teherautó-gyártó vállalat egész haszongépjármű flottáját; a megrendelés értéke meghaladja a 300 millió eurót.

Hirdetés

A Knorr-Bremse ezzel a megrendeléssel tovább erősíti pozícióját a haszongépjárművek kormányrendszereinek globális piacán. Az EPS-t az automatizált vezetés és az e-mobilitás döntő úttörőjeként tartják számon.

Dr. Jan Mrosik, a Knorr-Bremse AG vezérigazgatója és a cégen belül a haszongépjármű rendszerekért felelős vezetője elmondta, hogy „az elektromos szervokormány két szempontból is alapvetően szükséges technológia: egyrészt a fejlett vezetőtámogató rendszerek és az automatizált vezetés alapját képezi, másrészt a bekapcsolásnak köszönhetően jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást is. Ezzel a technológiával segítünk megbízóinknak elérni a 2025-ben hatályba lépő uniós karbonkibocsátási értékeket.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mára már EPS-rendszerek beszállítói vagyunk a haszongépjárművek piacán. A 2025-ös piaci bevezetéssel továbbra is következetesen hajtjuk végre stratégiánkat” – magyarázza Bernd Spies, a Knorr-Bremse Systems for Commercial Vehicles GmbH vezérigazgatója.

Az EPS moduláris rendszerszemléletének köszönhetően minden haszongépjármű-osztályra alkalmazható technológia.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink