Beszállítók Elektromos járművekre fókuszál a Dana partnersége

Elektromos járművekre fókuszál a Dana partnersége

autopro.hu/Sz.N. | 2021.08.05 09:18

Elektromos járművekre fókuszál a Dana partnersége

Fotó: Dana

Az amerikai autóipari beszállító Dana partnerségre lépett az indiai Ashok Leyland brit leányvállalatával, a Switch Mobilityvel (korábbi nevén Optare). A Dana főképp elektromos hajtásrendszereket szállít majd a Switch Mobility busz és kereskedelmi járműveihez.

Hirdetés

A szerződésben szereplő elektromos hajtásrendszer, melyet a Dana az Egyesült Királyságba szállít majd a jövőben, magába foglalja az elektromos futóműveket, hajtóműveket, váltókat, motorokat, invertereket, szoftver és irányítási, valamint elektromos hűtőrendszereket. Egyidejűleg a beszállító bejelentette, hogy stratégiai partnerségre lép a Switch Mobilityvel. A partnerek a beruházás értékét nem hozták nyilvánosságra. A Switch Mobility elmondása szerint mindez magába foglalja az Ashok Leyland indiai és az Optare Egyesült Királyságbeli elektromos kereskedelmi járművek terén folytatott tevékenységét, melynek célja, hogy globális vezetővé váljanak a zéró kibocsátású buszok és könnyű kereskedelmi járművek terén.

A jövő a kereskedelmi járművekben

James Kamsickas, a Dana elnöke és CEO-ja elmondta, egyre nagyobb potenciál rejlik a könnyű kereskedelmi járművekben és buszokban annak köszönhetően, hogy a kereskedelmi jármű szegmens teljesen elektromos platformra tér át. „Örömmel fonjuk szorosabbra együttműködésünket hosszú távú partnereinkkel, az Ashok Leylanddal és a Switch Mobilityvel, amik közben tovább bővítik és alkalmazzák a következő generációs, közúton bevált technológiájukat, amely közvetlen, pozitív hatással lesz a fenntartható városi e-mobilitás megvalósításában.”

A Optare-t 2020 végén nevezték át Switch Mobility-re, így is hangsúlyozva, hogy az elektromos és fenntartható közlekedésre fókuszál. Az arculatváltásra reagálva az Ashok Leyland elnöke, Dheeraj Hinduja elmondta: „Az Optare új identitást és logót kap Switch-ként, mely a zöld és az elektromobilitás iránti stratégiai ambícióinkat hivatott kifejezni.” Mivel a jelenlegi közlemény szerint a Switch is koordinálja az Ashok Leyland elektromos haszongépjármű-részlegét, úgy tűnik, hogy ez a javasolt szerkezetátalakítás valóban folyamatban van, vagy már meg is valósult – számolt be az electrive.com.

Kiemelt Partnereink