Beszállítók Elbocsátásokra kényszerül a Valeo

Elbocsátásokra kényszerül a Valeo

autopro.hu/P.B. | 2020.07.22 12:22

Elbocsátásokra kényszerül a Valeo

Fotó: Valeo

Jelentős mértékben érintette a Valeo bevételeit a koronavírus-járvány. A francia beszállító e heti bejelentése szerint a cég 1,2 milliárd eurós veszteséget könyvelhetett el, ezért csökkenti költségeit, ami többek között azzal is jár, hogy a cég elküldi alkalmazottainak tíz százalékát. 12 ezer embert már eddig is elküldtek a járvány miatt.

Hirdetés

A Valeo bejelentette, hogy a járvány okozta válságból való kilábaláshoz vissza kell vágniuk a kiadásaikat, aminek jegyében már megváltak 12 ezer dolgozójuktól, de további változtatásokat is szükségesnek tartanak. A cég bevételei 28 százalékkal estek vissza a 2019 első felében elért eredményekhez képest.

Kínában és az Egyesült Államokban már ismét egyre több megrendelése van a cégnek, ám úgy számolnak, hogy globálisan lassú lesz a visszarendeződés, és Európában is elhúzódó helyreállásra számítanak – írja az Automotive News.

Támogatások

Jelzésértékű volt május végén, hogy Emmanuel Macron francia elnök a Valeo észak-franciaországi üzemében jelentette be a nyolcmilliárd eurós, történelminek nevezett mentőcsomagot, amit a francia autóipar kapott. A franciák az elektromobilitás fejlesztésében látják a kiutat a válságból.

Magyarországon közel 300 millió forint támogatást nyert el a Valeo veszprémi üzeme, amit a cég beruházásokra fordít. A veszprémi gyár gépjárművek számára készít elektronikai alkatrészeket és rendszereket. Yann Keraudren ügyvezető igazgató úgy véli, hogy a járvány utáni korszakban felértékelődhet az elektromos járművek szerepe.

Kiemelt Partnereink