Beszállítók Egymilliárd forintos fejlesztés Salgótarjánban

Egymilliárd forintos fejlesztés Salgótarjánban

MTI | 2014.10.07 17:03

Egymilliárd forintos fejlesztés Salgótarjánban

Saját erőből, illetve banki kölcsönből egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a Salgglas Zrt. A több termékével is világviszonylatban piacvezető autóüveg-gyártó vállalkozás a legújabb kemencéjével és a hozzá kapcsolódó gépsorral hetven új munkahelyet teremtett – jelentette be Kugler Gábor, a cég vezérigazgatója az új csarnokrész átadásán.

Hirdetés

A hazai járműipar 34 százalékos növekedést produkált az idén, fejlesztésével a Salgglas ráadásul ezt is meghaladó növekedést tűzött maga elé.

Kugler Gábor, a Salgglas vezérigazgatója közölte: társaságuk 310 alkalmazottal működik, a legújabb fejlesztésük további hetven főnek biztosít munkát. Jórészt munkanélküliek kerültek a céghez, akik kölcsönzött munkaerőként dolgoznak a társaságnál. A gyár csarnokaiban 50 nagyobb berendezés működik, jövőre raktáruk egy részét is gyártóhellyé alakítják – tette hozzá.

A Salgglas Zrt. német és új-zélandi befektetők tulajdonában lévő vállalkozás, a gyár alapjait az 1894-ben alapított, majd 1992-től több felszámolási eljáráson átesett Salgótarjáni Síküveggyár teremtette meg. Kugler Gábor az MTI-nek elmondta: a Salgglas tavalyi árbevétele 20 millió euró volt, az idei évet várhatóan 22 milliós árbevétellel, az új megrendeléseiknek köszönhetően azonban a 2015-ös évet már 31 millió eurós árbevétellel tervezik. A cég által gyártott ragasztott, illetve edzett autóüvegeket többek közt az Audi, a Bentley és a Porsche járművekbe építik be.

Kiemelt Partnereink