Beszállítók Dolgozóinak családtagjait is beoltaná a Bosch

Dolgozóinak családtagjait is beoltaná a Bosch

autopro.hu/V.M. | 2021.05.12 13:48

Dolgozóinak családtagjait is beoltaná a Bosch

Fotó: Bosch Media Service

A Bosch több németországi telephelyén is oltási központokat állít fel, ahol koronavírus elleni védőoltást fog kínálni mind a 130 ezer országbeli dolgozójának és akár azok családtagjainak is. Az oltási kampány megszervezésében a vállalat több divíziója is szerepet vállal.

Hirdetés

Csak a Stuttgarttól nyugatra fekvő renningeni fejlesztőközpontban naponta 1400 munkavállalót fognak tudni beoltani a vállalat egészségügyi munkatársai. Emellett még ötvennél is több további lokáción fognak oltási lehetőséget biztosítani a helyi oltási központokban.

Az oltási programból nem fognak kimaradni a kisebb, oltási központtal nem rendelkező telephelyek sem, ugyanis a Bosch egészségügyi csapatának tagjai fel fogják azokat keresni. Tervben van az alkalmazottak családtagjainak is beoltása, amennyiben megfelelő mennyiségű vakcina fog rendelkezésre állni, illetve a hatóságok is engedélyt adnak a program kiterjesztésére.

Németországban naponta hatezer dolgozó beoltását tudják majd megvalósítani. Jelenleg még előkészületek, így például az egészségügyi csapat felkészítése, valamint a vakcinák beszerzése zajlik.

Széleskörű együttműködésben valósul meg a program

A Bosch németországi egészségügyi csapata mintegy kétszáz főt számlál, akik közül ötvenen rendelkeznek doktori fokozattal. A vállalat orvosai már sok tapasztalattal rendelkeznek az oltások terén. 2020-ban például 18 ezer dolgozót oltottak be influenza ellen, az elmúlt hónapokban pedig a Bosch orvosai Németország állami oltási kampányát is támogatták.

Az oltási kampányban a Bosch azonban nem csak az egészségügyi dolgozóira támaszkodik. A Bosch Service Solutions divízió például az oltási regisztrációs programot fejlesztette, a renningeni oltókabinokat pedig a Bosch Rexroth-tól származó alumínium elemekből építették meg.

Rendszeres tesztelési lehetőség

A Bosch telephelyein továbbra is érvényben tartják a járványvédelmi intézkedéseket, amiket egyúttal folyamatosan frissítenek is a legújabb fejlemények függvényében. Azoknak a német munkatársaknak, akik nem tudnak otthonról dolgozni, néhány hete rendszeresen biztosítanak lehetőséget fertőzöttségük tesztelésére. A dolgozók hetente többször, de a helyi járványhelyzettől függően akár naponta is tesztelhetik magukat.

A koronavírus kimutatásához a Bosch a tavaly kifejlesztett gyors PCR tesztjét, illetve az annak használatát lehetővé tevő Vivalytic elemző készülékét is elérhetővé tette dolgozóinak. Ezenkívül a fertőzésveszély csökkentésének érdekében a munkavállalókat továbbra is ellátják a Bosch saját gyártmányú arcmaszkjaival.

Külföldön is beoltja dolgozóit a vállalat

A Bosch, ahol lehetséges Németországon kívül is beoltja munkatársait. Többek között már a kínai, a francia, a romániai, az orosz és az amerikai dolgozók oltása is elkezdődött. Ezekben az országokban a vállalat kötelessége megszervezni a dolgozói beoltását a helyi egészségügyi szolgálatokon vagy más szervezeteken keresztül. Együttműködve a hatóságokkal a beszállító oltási központot nyitott a kolozsvári üzemében, illetve az indiai Bengaluruban található egységében is.

Kiemelt Partnereink