Beszállítók Digitális nyomkövetéssel küzd az illegális gumitermelés ellen a Continental

Digitális nyomkövetéssel küzd az illegális gumitermelés ellen a Continental

autopro.hu/V.M. | 2020.09.01 16:20

Digitális nyomkövetéssel küzd az illegális gumitermelés ellen a Continental

Fotó: Continental Press Releases

A Continental a Német Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Minisztériummal közösen dolgozva megalkotta az első teljes hosszában digitálisan integrált gumiipari ellátási láncot. A megoldás egyszerűen követhetővé teszi az anyagáramlást az indonéziai termesztéstől a feldolgozáson át egészen az abroncsgyártásig.

Hirdetés

A Continental és a német minisztérium 2018 óta folytat sikeres tesztprogramot Indonézia Nyugat-Borneó tartományában, ami a fenntartható ültetvénygondozáson túl most már az anyagáramlás digitális nyomon követhetőségének tesztelésére is szolgál.

A Continental fenntarthatósági stratégiájának egyik pillérét a fenntartható ellátási láncok képzik. Christian Kötz, a vállalat gumiabroncs üzletágának vezetője elmondta, hogy az elektromos nyomon követés alkalmazását fokozatosan szeretnék kiterjeszteni a természetes gumi ellátási láncaikon belül, hogy általa fenntarthatóbbá tegyék a természetes gumi ágazatát.

A tesztprogramban résztvevő 450 kisfarmer az átlagnál többet keres munkájával, mivel olyan fenntarthatóságot segítő technikák használatát tanították meg nekik, mint például, hogy hogyan nyerhető ki a legtöbb gumi a fából annak élettartamának maximalizálása mellett.

Automatikus figyelmeztetés a kétes eredetű gumiról

A digitális nyomon követési rendszer lehetővé teszi a gumitermelés, valamint az ellátási lánc részletes vizsgálatát. A termelőhelyeket GPS koordinátákkal jelölik, a nyersgumi-szállítások és az eladási árak közvetlenül a rendszerben kerülnek dokumentálásra az áru raktári átvételekor. A rendszer továbbá összeveti a leszállított gumimennyiséget az ültetvény méretével, és amennyiben a szállított mennyiség meghaladja a várható értéket, jelzi azt. Ezáltal megakadályozható, hogy az ellátási láncba ismeretlen eredetű, illegálisan előállított gumi kerüljön.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Continental áprilisban egy külön fenntarthatósági részleggel bővítette gumiabroncs üzletágát, hogy hatékonyabbá tegyék a fenntarthatósági fejlesztések végzését. Ugyanebben a cikkben arról is írtunk, hogy az autóipari beszállító a jövőben pitypangból kivont gumit is használni fog az abroncsok gyártásához, hogy általa elejét vegye a trópusi erdőirtásoknak.

Kiemelt Partnereink