Beszállítók Csapágyak stop-startos motorokhoz

Csapágyak stop-startos motorokhoz

autopro.hu/B.Cs. | 2013.04.27 14:52

Csapágyak stop-startos motorokhoz

A Federal-Mogul bevezeti új fejlesztésű motorcsapágyait. Az Irox csapágytechnológia - melyet az OE motorgyártók már széles körben alkalmaznak - a kenéssel kapcsolatos problémák megoldását célozza, melyeket a motor gyakori újraindítása vált ki a hibrid- és más népszerű stop-start üzemű motortípusoknál.

Hirdetés

Az új technológia képes több mint ötszörösére növelni a főtengelycsapágyak és csapágyperselyek élettartamát, ezenkívül – a sajtóanyag szerint - akár ötven százalékkal is csökkenti a súrlódást a fém csúszófelületekhez viszonyítva. A Federal-Mogul a továbbfejlesztett motoralkatrészek jelentős szállítója a világ autógyártói számára.

Irox csapágy

Ha egy motor leáll, az olaj fokozatosan lefolyik a csapágy felületeiről, ezért újraindításkor egy pillanatra a fém érintkezik a fémmel. A stop-start rendszerek oly drámai mértékben növelik az újraindítások számát, hogy csak egészen különleges csapágyak tudnak megbirkózni a kialakuló kenéshiányos állapottal. Az Irox technológia innovatív, polimer-bevonatú csapágyperselyt jelent, mely ellenáll a pillanatnyi, kenés nélküli üzemi állapotnak, egyben ideális a fokozott teljesítményű motorok által gerjesztett igen magas csapágyterhelésekkel szemben.

Kiemelt Partnereink