Beszállítók Conti-konkurens, erős félévvel: nem lehet visszahúzni a Pirellit

Conti-konkurens, erős félévvel: nem lehet visszahúzni a Pirellit

autopro.hu/H.J. | 2018.08.15 06:00

Conti-konkurens, erős félévvel: nem lehet visszahúzni a Pirellit

Három évvel a kínai átvétel után a Pirelli szekere igencsak jól megy: a gumiabroncsgyártó 5,5 százalékkal növelte eladásait és mintegy 8 százalékkal növekedett a nyeresége is.

Hirdetés

Javítani tudott működésén a Pirelli 2018 első felében, hiszen kiemelkedő fellendülést mutatott: az év első hat hónapjában a teljes bevétel 5,5 százalékkal 2,6 milliárd euróra nőtt az előző évhez képest. Hiába zuhant be a latin-amerikai kereslet, az ázsiai-csendes-óceáni régióban, Oroszországban és Európában az abroncsgyártó képes volt kompenzálni a forgalom jelentős csökkenését.

Az olaszok jól halandnak idei üzleti céljaik megvalósításában: az év végére 5,4 milliárd eurós forgalomra számítanak. Az egyszeri, speciális hatásoktól megtisztított adózás előtti eredmény hat hónap alatt 8 százalékkal 450 millió euróra növekedett.

2017-ben a Pirelli részvényeit a ChemChina vitte tőzsdére; ez az a vállalat, amely 2015-ben egy 7,4 milliárd eurós üzlet keretében többségi tulajdonra tett szert a Pirelliben. A tehergépjárműabroncs-üzletágat leválasztották, az összeolvadt a ChemChina gumiabroncs-üzletével. A Pirelli jelenleg autók és versenyautók gumiabroncsaira specializálódott.

Kiemelt Partnereink