Beszállítók Bezárja üzemét és ezer ember küld el a gumigyártó

Bezárja üzemét és ezer ember küld el a gumigyártó

autopro.hu/P.B. | 2023.11.17 15:18

Bezárja üzemét és ezer ember küld el a gumigyártó

Fotó: Goodyear

A spórolás jegyében bezárja fuldai üzemét a Goodyear. A lépés mintegy 1050 dolgozó állásába kerül, a gyárat 2025 harmadik negyedévében állítják le végleg.

Hirdetés

Az amerikai Goodyear gumiabroncsgyártó cég bejelentette megtakarítási programjának részleteit, amiből kiderül, hogy 2025 harmadik negyedévének végéig bezárják a fuldai gyárat, ami azt jelenti, hogy 1050 alkalmazott veszíti el állását Németországban.

„Nehéz, de szükséges döntés volt” – mondta a cég.

Emellett a brandenburgi fürstenwaldei gyárban a gumiabroncsgyártást 2027 végéig be kell fejezni, ami további 700 munkahelyet érint majd. A társaság a nehéz gazdasági körülményekre hivatkozott indoklásként. A várakozások szerint a lépés javítja a cég jövedelmezőségét és versenyképességét.

A „Fuldaer Zeitung” szerint változatosak a reakciók a bejelentésre. Miközben a politikusok megdöbbentek, az alkalmazottak szerint a döntés előre látható volt, ám ettől még csalódottak és dühösek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink